tisdag 29 september 2015

Lukt i källare

Jag har problem med unken lukt från källaren , luktar inte precis mögel utan mer unket och lite fuktigt. Har varit så ända sedan jag köpte huset för år sedan men tycker att det blivit värre nu. Hade besiktnings man när jag köpte och han uppmätte något högt fukt värde i källare golvet, men sa att det brukade . Lukt i källare , vilka åtgärder behövs? Ska källare lukta källare ?

Tänk dig en fuktig källare utan mögel eller andra störande lukter. Kan kanske benämnas som skyddsrumslukt, där det finns stora betongytor under mark, där delar av fukten kommer ifrån. Denna lukt kan också kännas från murstock då man sätter igång att elda för säsongen eller . Ni som har äldre hus, hur luktar det i era källare ? Det luktar starkt från vår källare och vi har alltid trott att källare ska lukta så. Det är ju en gammal betongkällare.


Huset i övrigt har ju en unken lukt men det har stått tomt en tid och det är ingen värme på.

Vad är det som luktar skunk? Få en godare lukt i huset? Känner du en konstig lukt i ditt hus? Då kan det bero på fuktskada och mögellukt. Hur luktar mögel och hur kan du bli av med mögellukt?


Fast en luftrenare är inte så tokig ändå efteråt om det luktar vanligt källar-unk eller mögel. Luktar det illa i källaren ? Flagnar färgen och lossnar putsen från väggarna? Finns det synliga fuktfläckar? Utred fuktförhållandena inne och ute, samtidigt som du kontrollerar att ventilationen är tillräcklig, säger Christer Harrysson. Kolla fukthalten genom att klistra fast en bit plastfolie mot källargolvet eller . Varför, hur och var förekommer fuktskador i källare - en enkel och lättfattlig sammanställning.


Ja, jag kan inte beskriva det på annat sätt. Varje gång jag hälsat på hemma hos en vän så luktar mina kläder källare. Jag känner inget när jag är där, men väl hemma.

Får tvätta dom, det går inte att vädra ut heller. Kan min vän ha mögel i sitt hus . Husvisning - dålig lukt i källare. Behöver lite tips från nån som är hus-kunnig. Vi var och tittade på ett hus i veckan.


Charmerande hus förutom att jag knappt kunde andas i källaren. Kan det finnas källare som luktar . Vi har ett ganska stort källarrum som vi inte har gjort i ordning ännu. Dålig lukt i källare i Stockholm.


Besväras du av dålig lukt? Oavsett varför det luktar hittar vi källan till den dåliga lukten och berättar för dig hur du kan bli av med den. Vi ger dig Stockholm bästa luktutredning till ett bra pris och hjälper dig bli av med dålig lukt i källare i Stockholm. Ett antal saker kan orsaka att din källare att ha en unken lukt. Unken luft och svamp är de två vanligaste orsakerna till en unken källare.


Lyckligtvis behöver du inte leva med unken lukt. Det finns många sätt att bli av med den unkna lukt och . Vanligtvis brukar den trälukten uppfattas som mögellukt, men man kan heller inte utesluta att det verkligen kan finnas mögel där. Likaså om den kommer från källaren , men att den kommer från . Jag bor i hus med källare och i den så luktar det lite unket. Inte så mycket men tillräckligt för att störa en.


Vi har fått konstaterat att det finns för höga fuktvärden i ett förrådsutrymme under trappan ner till vår källare. Vi har fått förslag på att antingen sätta in en undertrycksventilation eller byta ut golvkonstruktionen helt (uppreglat trä). Då har jag lite funderingar. I ett modernt hus funkar också moderna energilösningar oftast väldigt bra.


De är konstruerade med ett väldigt tätt skal som sedan värms upp och ventileras med modern teknik. I hus med några år på nacken kan man däremot få problem med fukt och dålig lukt i källare och på ouppvärmda vindar när man . Lukt som bildas av röta, mögel eller bakterier. För att förhindra att mikrobiell lukt ej uppstår ska fuktkvoten ej överstiga. Detta sker enklast med olika typer av avfuktare som sorptionsavfuktare, kondensavfuktare eller termisk avfuktare som TrygghetsVakten krypgrund. Förutsatt en krypgrund finns, vid mikrobiell lukt i . Hej, behöver all hjälp vi kan få kring en lukt vi har i delar av huset.


Dett är ett trähus där bottenplattan är av betong, källaren är en halvkällare med en betongmur. Man avser de problem, som bland annat uppträder i källare till framför allt äldre hus, men som också kan förekomma i andra murverk och putsade ytor både inom - och utomhus. I de allra flesta fall inskränker sig ”murrötan” till den obehagliga lukt och allmänna otrivsel som till exempel svampar och alger ställer till med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg