fredag 11 september 2015

Golvskydd kakelugn

Golvskydd och golvplåtar. Dessutom undviks att golvet tar skada från till exempel tappade vedträn. Vi har inte plattor i pulverlackerad plåt då dessa tenderar att lätt bli . I bakkant på de pulverlackerade plåtarna finns det st 6mm hål för att möjliggöra lackeringen.


I vårt utbud hittar ni en mängd olika glasluckor och reservdelar som passar just er kakelugn.

Vi har slitstarka golvplåtar i emalj och hållbara eldstadsplan i glas. Använd ett eldstadsplan när du vill slippa att gnistor eller glöd antänder i golvet. GOLVPLÅT NSP SVART 100X100CM. Rostskyddad golvplåt lackerad med pulverlack.


Tillverkad av extra tjock galvaniserad plåt. Metallpolish Glanol 1ml 1kr. Sotlucka, pressa mässing 4kr. Spjälltofs jugen mässing 1kr.

Eldstadsplan, plåt, glas eller mässing. Här nedan följer några vanliga frågor vi brukar få med tillhörande svar. Hur dimensionerar jag grunden så den håller?


En vanlig betongplatta i en villa kan . Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. En kamin ska ha ett golvskydd för att skydda mot gnistor. Plåtskydden är mm tjocka och glasskydden är mm tjocka. Du kan välja på plåt eller glas.


Här finner ni tillbehören till er kakelugn , öppna spis, vedspis eller kamin. Vi har eldhundar, tänger, skyfflar, gnistgaller och allt annat oumbärligt. Keramiker och kakelugnsmakare. Vill du köpa en gammal, antik eller ny kakelugn ? Kontakta gärna oss på Gothia Kakelugnar i Göteborg.


Med många års erfarenhet i det genuina hantverket, tillsammans med mycket kompetenta medarbetare erbjuder vi hjälp med hela processen från val av kakelugn till den blir uppsatt och godkänd. Glas är vackert, modernt, tåligt och bearbetningsbart i en kombination som inget annat material uppvisar. Du väljer själv vilken form, .

Allt synligt tegel kommer att putsas och målas vitt. Därefter ska det läggas något slags golvskydd framtill. Hela ugnen ska så klart putsas, allt detta åt framtiden i takt med rummets övriga renovering.


Jag tänkte det kunde vara av värde att redovisa vad det kan kosta att sätta en kakelugn , från början till slut. Vår kakelugn Christineberg förenar nostalgisk design och modern teknik. Den höga verkningsgraden och den säkra konstruktionen gör våra kakelugnar till de miljövänligaste på marknaden enligt Konsumentverkets test.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg