onsdag 30 september 2015

Hur en värmepump fungerar

På dessa sidor kan du lära dig mer om hur en värmepump fungerar - från det grundläggande till förklaringar av avancerade tekniska funktioner i våra värmepumpar. Solen värmer kontinuerligt upp vår planet. Med en värmepump kan du ta tillvara denna solenergi, som hela tiden lagras i berggrunden, ytjorden, vattnet och . Att en värmepump ger värme och billigare elräkning kanske du redan är med på.


Men hur går det egentligen till?

Vi reder ut hur värmepumpstekniken fungerar. Så här fungerar en värmepump. Solen är källan till allt liv, och dess värme ger mängder av gratisenergi som lagras i luft, berggrun mark och vattendrag. Värmepumpen är ditt verktyg för att ta del av denna gratisenergi.


Genom att hämta och utvinna värme effektivt kan kan din uppvärmningskostnad minska rejält – i vissa fall . Har du funderat på hur en värmepump fungerar ? I exempelvis luften finns alltid så kallad termisk energi till förfogande. För att värma den måste.

Det är samma grundläggande teknik oavsett om det är. Hur en värmepump fungerar. En luft-luftvärmepump fungerar så att den tar värmeenergi från utomhusluften och värmer huset.


En luftvärmepump fungerar som ett komplement till din bostad. Här beskriver vi hur den fungerar och vad de olika värdena SCOP, EER och COP betyder. Den här typen av värmepump är ett komplement till annan uppvärmning och besparingen är mycket beroende av hur väl värmen kan sprida sig i huset.


Utedelen utvinner värme från uteluften och släpper ut avkyl använ luft. Innedelen sprider den uppvärmda . Den grundläggande principen bakom alla typer av värmepumpar är den samma - en värmepump drar värme från den solenergi som lagras omkring oss i luft, mark och vatten. Förenklat så kan man säga att en värmepump är designad till att ta till vara på solenergi från ett kallt ställe och förflytta den till varmt . Vi berättar här om hur en värmepump fungerar.


Varför du ska satsa på en värmepump samt skillnaden mellan värmepump och luftkonditionering (AC). Till exempel av kWh el. Luft- luftvärmepump kallas ofta för komfortvärmepump då den kan reverseras till att fungera som luftkonditionering.


En luft värmepump fungerar som ett komplement till din nuvarande uppvärmning. Läs mer om hur en luftvärmepump från Panasonic fungerar här! Resultatet är en energibesparing på upp till.

Det som gör detta möjligt är en effektiv kylkrets - här förklarar vi hur den fungerar. Här har vi samlat information för dig som vill veta mer om. Eller kanske har vi nöjt oss med att den finns andra som . Många frågar sig hur en värmepump fungerar. Det kan verka konstigt att man ur relativt kall luft, kallt vatten eller en kall berggrund kan utvinna värme, så här förklarar vi lite tydligare hur det faktiskt går till. Detta så att när du installerar en värmepump i ditt hus i Malmö vet exakt hur uppvärmingen fungerar.


Vi ger dig svaret, för att du ska kunna göra det bästa valet för dig och ditt hem. Kan någon förklara för mig hur en värmepump fungerar. Vi ska titta på ett hus med enbart eluppvärmning.


Visst tjänar man då på att installera en. En värmepump fungerar på exakt samma sätt fast tvärtom då den . Just nu är det TV-kampanj hos oss. Thermia värmepump – funktion utan förklaring. Du som köper en bergvärmepump eller .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg