fredag 18 september 2015

Gamla radiatorer vattenburna

Att byta ut gamla originalelement riskerar därför att förfula huset och förstöra dess kulturhistoriska värde. Effektiviteten hos gamla vattenburna element står sig faktiskt väl i jämförelse med dagens panelelement, tack vare sektionsradiatorernas stora värmeavgivande yta. Gamla tiders radiatorer har dessutom . Att ha ett vattenburet uppvärmningssystem är otroligt fördelaktigt, inte minst eftersom du kan ansluta nästan alla typer av värmekällor.


Samtidigt har du möjligheten att dra ner på uppvärmningskostnaderna en hel del.

Kanske är det dags att byta ut dina gamla radiatorer ? Hörs ett knäppande ljud från elementen och har du . Vi kan anpassa sektionsradiatorerna helt efter dina önskemål och kan erbjuda alla typer av anslutningar och mått. Vi gör svängda radiatorer , radiatorer för trapphus och burspråk och lackerar i valfri färg. Flera alternativ för fristående radiatorer finns, till exempel integrerad golvkonsol, lejontassar och justerbara golvkonsoler.


Vissa säger att den ser ut som en radiator ska se ut, andra säger att den förenar gamla och moderna tider. Delta är en elegant vattenburen sektionsradiator som förenar modern byggnadskonst med traditionell uppvärmningsteknik. Lasersvetsning eliminerar praktiskt taget alla svetsfogar och ger en .

Radiatorer i gammal stil, eller med modern twist. Välj själv färg och ytbehandling. Termostater i hundratals varianter för alla smaker. Fina gamla sektionsradiatorer kan man ibland få gratis i samband med stora renoveringsåtgärder. Kan man renovera och behålla sina gamla radiatorer bör man alltid göra detta i första hand.


Element finns i nästan varje hem. Det kan löna sig att byta ut de gamla – både när det gäller värmeekonomi och för att få ett estetiskt lyft! Se till att du hittar den som passar dina radiatorer. Att lufta elementen är enkelt, enklare än vad man kan tro innan man har provat. Lufta samtliga radiatorer , börja längst ner i huset.


Så luftar du: Öppna luftningsventilen (nippeln). Håll en handduk eller en mugg. Taggad medelement vattenburen värme . Antar att det här är fel forum egentligen att fråga om sånt här, men chansar lite och hoppas på att det finns några kunniga här även på elementsidan, som på så många andra omr.


Bor i ett hur från 50-talet, men gamla vattenburna element i och jag fattar banne mig inte vad det är som . Skillnad på in och ut temperatur på den vattenburna värmen i min villa i stan är max en grad på vintern.

NEJ det finns inget i ekonomi att vinna, verkningsgraden är nog 1 på nya som på gamla. Sätta termostat på gamla vatten element? Mycket_billiga__helt_nya__radiat. Lagerrensning, outletpartier, skadat gods!


Vattenburna radiatorer används i fastigheter där det finns ett vattenburet system. Här hittar ni energi effektiva radiatorer och tillbehör. Vi har allt som behövs för att bygga nytt med radiatorer eller för att byta ut gamla radiatorer.


Nya moderna radiatorer är smidigare, effektivare och bättre anpassade för . Fungerar däremot ventilen kan du byta ut din gamla termostat mot en ny modern och ekonomisk från HemmaTema. MMA har utvecklat ett sortiment som är anpassat till dina gamla anslutningar. Rörläggaren André Holm går igenom hur du byter termostat på elementen, steg för steg. Att byta ut en radiator eller ett element kan därför löna sig och då tänker vi inte bara på värmeekonomi, nya radiatorer ger ofta huset ett estetiskt lyft! Efter ett långt sommaruppehåll ska det skakas liv i husets element.


Men ofta är det ett eller flera vattenburna element som strejkar. Problemet – och lösningen – är som tur är välkända, och du kan fixa det på några minuter. Numera tillverkas dock nästan . Det är stor rotation på radiatorerna så enklast är om du tittar in hos oss för att kolla om det finns något som passar dig. Alla är lagrade i Nackabutiken .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg