tisdag 22 september 2015

Handdukstork istället för element

Kan man i ett litet badrum (ca m2) ersätta det lilla värmeelemenet med en vattenburen handdukstork som skall fungera både som värmeelement och tork? Handukstork även som element. Byta ut radiator mot handdukstork - hur vet jag om. Handdukstork istället för radiator? Då är det en god idé att ersätta ditt vanliga element med en handdukstork.


En vattenburen handdukstork kan användas nästa till vilket badrum som helst.

Den kan antingen kopplas till en befintlig värmekälla eller värmesystem, alternativt drivas med en elpatron. Den ger en behaglig och jämn värme och kan, om den är stor nog, ersätta ett vattenburet element. En handdukstork (vattenburen) är ju per definition egentligen en radiator.


Lägg in en motion till nästa stämma, att det ska vara ok att ersätta radiatorn i badrummet . Våra handdukstorkar från välkända leverantörer ger god värmegivning, fungerar även som radiatorer. För vattenburen värme, endast eluppvärmd eller kombinerad vattenburen och eluppvärmd. Vi skall ha en handukstork, men vi kommer att ha en varmvattenburen, istället för element helt enkelt.


Om man inte kan göra så (vi har vedpanna=billig värme) eller om man inte ändå har el- element så är det nog onödigt. Men det är bara vad jag tycker, tänk mer på energikostnaden än inköpskostnaden, .

Ersätter element i badrum med vattenburen uppvärmning. Ej för tappvatten, endast för värmeledningssystem. En av dessa på sistone har varit frågan om man får koppla på en handdukstork istället för ett befintligt standardelement.


Svaret är ja och nej – det beror helt enkelt om du har element kopplat på ”öppet system” d. VVC (tappvatten) eller ”slutet system” d. Nedan försöker vi reda ut begreppen: . I ett hem med VVS och element som är vattenburna så kan man också installera vattenburna handdukstorkar. Det här är faktiskt ett riktigt smart val eftersom vattenburna handdukstorkar är energisnåla och enkla att använda. Har du redan en radiator i ditt badrum så kan du kanske koppla torken direkt till denna.


HANDDUKSTORK EL BATH DELUXE ROUND MATT KROM 63X1CM. Round handdukstork Modern handdukstork med runda rör i mattborstat stål. Rätt temperatur, effekt och värmereglering är avgörande för ett skönt och behagligt inomhusklimat.


Radiatorvärme är världens bäst kända och mest utnyttjade värmelösning och har de bekvämlighetsfaktorer som ett värmesystem kan ha. Purmos handdukstorkar är planerade för att uppfylla . Varma, sköna handdukar närhelst du vill – men låt inte handdukstorken stå på i onödan. De vars hus har vattenburen värme sparar mest energi genom att välja en vattenburen handdukstork. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige.


Carbe har en filosofi att design även är funktion.

Så vi rekommenderar att ni tar bort er gamla radiator och dimensionera en energieffektiv handukstork istället. En kombinerad handdukstork element ger er två produkter i en och ni slipper det gamla elementet. De vanliga elementen är ofta tillverkade i plåt som sedan lackas. Det är väl bara ett sätt att istället för ett element få en grej med dubbel funktion på väggen? Ett element som faktiskt är gjort för att hänga saker på tork på, istället för att folk hänger grejer . Tack vare sin smarta design fungerar den både som radiator och handdukstork.


Jag har aldrig använt den. Den har generöst med rör för att du allti oavsett hur många handdukar du använder, ska ha en torr handduk tillgänglig. Ska handdukstorken ersätta ett element och vara en ensam uppvärmningskälla i badrummet? Jarl är även utrustad med en inbyggd . Det kan fungera, men bara i vissa fall.


Men fler faktorer spelar in, bland annat hur bra isoleringen är och om det finns stora fönster som gör . Ta bort ett element i badrummet och koppla på en handdukstork istället. Montera fast en badkars kran på nuvarande blandare. Ev även inkoppling av diskmaskin behövs det hjälp med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg