måndag 21 september 2015

Skydd till skorsten

Skorstenshuv för skorstenen? Här får du bra tips om skorstenshuvar när du ska välja skorstenshuv för att skydda skorstenen mot regn och snö. Mar Många vill skydda sin skorsten från regn och snö. Men den här typen av skorstenshuvor kan vara farliga, varnar brandkåren. Eftersom skorstenen ofta är en del av husets ventilations system, skorstensskydd så är det extra viktigt att skydda den så den inte förfaller.


En fuktig skorsten kan bli en perfekt grogrund för olika typer av mögelsvampar.

Får du dessutom skador på skorstenen så leder det till en sämre funktion. Detta innebär tillsammans . En vindflöjel på din skorsten skapar dragförbättring, visar vindriktning och fungerar som ett effektivt regnskydd. Här kan du köpa en vindflöjel online. Kajgaller och även med Rökrörsförlängning om det behövs. Nederbörd som snö och regn kan på sikt få ödesdigra konsekvenser för din skorsten.


Ett enkelt sätt att hindra detta är att montera ett skorstensskydd som skyddar mot all nederbörd. Kontakta oss för gratis prisförslag. Skydda din skorsten i år framåt, låt din skorsten andas utan fukt och öka ditt drag.

Varför ska du välja våran huv framför andra? Här listar vi orsaker varför! Nu även i plan utformning, som ökar ditt drag avsevärt! Luft från alla fyra håll. Tillverkas i alla material!


Lackerad stålplåt, Svart, Mörkrö Tegelrö koppar, Rostfritt mm . Jul Då jag inte tänker elda så värst mycket mer på ett tag så vore det ju klokt att montera på en kåpa. Fast jag är lite skeptisk till de som är som en romersbåge, en böjd plåt från ena änden till andra. Regnar det inte in från sidorna då?


Och hur bra är dom de få gånger man kanske eldar? Feb Vi sotare har noterat ett ökande problem med att fastighetsägare låter montera huvar ovanpå sina skorstenar för att skydda dem mot regn. Jag ser inga problem med att man klär in sin skorsten i plåt för att skydda den men att sätta huv över är i de flesta fall helt onödigt om man inte har en väldigt kort . Vi tillverkar och monterar skorstensskydd av högsta kvalité.


Boka idag och ta del av vårt erbjudande på skorstenshuvar! Erbjudandet gäller över Jämtlands alla kommuner. Vi lovar snabba leveranse.


En huv innebär ett skydd och en minskad risk för vattenläckage och fuktskador. Huvens betydelse för det enskilda husets långsiktiga skick är stor och troligtvis finns det ingen husägare som är beredd att chansa på den .

Feb Det är populärt att installera en huv på skorstenen. Men i många fall är installationen onödig och kan rentav utgöra en brandrisk, menar sotarbranschen. Huvarna kan vara dekorativa, men marknadsförs också som ”ett viktigt skydd mot regn . Din eldstad och skorsten måste sotas och kontrolleras för att få användas och för att minimera risken för sotbrand. Varje hus tillhör ett sotningsdistrikt i kommunen. Hos sotningsdistriktet finns uppgift om vilka eldstäder som finns i huset och när de senast har sotats och brandskyddskontrollerats.


När sotningsdistriktet har fått. Vid fallhöjd över meter förses stegen med fall- skydd. Stegplattan placeras max m under skorstenens krön. Skydd av skorsten - fällbar skorstenshuv.


Vår affärsidé har varit att ta fram ett skorstensskydd som skyddar utvändigt och invändigt och som skulle vara lätt att öppna för att komma åt ventilations- och eldningskanaler. Dessa kriterier har vi uppnått med vår skjutbara skorstenshuv. Produkten monteras nu i . Vi gör även alla typer av plåtarbeten på och runt skorstenar.


Vi har täckning med egna montörer på de flesta orter i Sverige, från Skåne i söder till Uppsala, Dalarna i Norr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg