onsdag 23 september 2015

Sätta in insats i öppen spis

Att installera en spisinsats eller en braskassett i den öppna spisen är en smart och prisvärd insats. Den ökar energieffekten markant, utan att ta bort den härliga känslan av att ha en vacker öppen spis. En kassett kan även användas som grund för att själva skapa den sanna drömspisen.


Samtidigt ges en effektiv . Hej, Tänkte sätta in en insats i min öppna spis i huset från 40-talet.

Då måtten är lite udda verkar det som om Energikassetten passar bäst. Montering av kassett i öppen spis. Köp en snygg spisinsats till en öppen spis.


Designa din öppna spis eller braskamin med en av våra spiskassetter, braskassetter eller kamininsatser. Hitta din favorit här eller besök närmaste återförsäljare. Det går bra att göra själv men installationen skall besiktigas av din sotare.


I samband med kamininstallationen passar det bra att se över sin rökkanal och är den i behov av en renovering så är det en fördel . Här på Kaminbutiken hittar du spiskassett som du enkelt kan anpassa till din öppna spis.

Med en kassett kan du få en grund för att själv skapa din drömspis . Kassetter eller insatser för öppen spis gör ditt eldande billigare och effektivare. Välkommen att välja en kassett eller insats hos oss! Ta tillvara värmen från öppen spis och kamin - Energitips från Vattenfall - Duration: 2:05. Vi har tänkt montera in en kassett i vår öppna spis i stugan. Första tänkte vi knacka ner hela skiten och sätta in en Tulikivi eller nått.


Installation av spiskassett i en befintlig öppen spis. SV: Insats till öppen spis. Byggnadsnämnden får göra bedömningen att en anmälan inte krävs när. Handöl,Jötul, Keddy har fina insattser.


Har tänkt att sätta in en skälv. Kan inte bestämma vilken jag ska ha bara. När man ska frimura använder man en insats i stål eller gjutjärn att bygga runt. En spiskassett är en mindre spisinsats som kan installeras i en befintlig öppen spis eller kakelugn.


Kassetten ger dig möjlighet att effektivisera uppvärmningen på ett billigt sätt – de är dessutom ofta enkla att montera och ger dig bra kontroll över förbränningen. De allra flesta som ska sätta in en eldstad väljer en braskamin, en fristående liten kamin som står tio till femton centimeter ut från väggen. Men har man redan en öppen spis av äldre modell hemma kan man göra den mycket effektivare genom att sätta in en insats.

En öppen spis har mellan fem och tio . Vi bor i ett hus med öppen spis som inte har använts på flera år. Vi har bott här i några år, och de som bodde här innan använde inte heller öppna spisen. Så jag undrar vad som gäller för att få börja elda i den igen?


Måste sotaren komma och sota och besiktiga? Spiskasset- terna kan förses med tilluft utifrån via en uteluftlåda. I normalfallet för spiskassetter är detta inte nödvändigt då man in- stallerar den i en befintlig öppen spis som är konstru-. Du förvandlar då din öppna.


Att sätta in en kassett i din öppna spis är en fantastisk investering. Installerar du en modern kassett i din öppna spis så spar du inte bara ve du får ut mycket mer värme och spar dessutom miljön. Vad bör man tänka på när man eldar i en öppen spis ? Vi har precis fått vår skorsten besiktigad av sotare och ska nu sätta in insats i vår öppna spis.


Om du ändrar något kring din eldstad eller rökkanal, till exempel sätter in en kassett i din öppna spis , ska du också behöva göra en anmälan. Du måste göra en anmälan även om du installerar en eldstad i en byggnad som du har byggt utan krav på bygglov. Läs gärna mer på sidan i Boverkets . Till exempel en friggebod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg