onsdag 30 september 2015

Rökrör genomföring

Genomföring av bjälklag och väggkonstruktion. Vid genomföring av material som inte är brännbart och uppfyller. Kontrollera att samtliga kopplingsskarvar är fria från smuts. Typgodkänd i högsta täthetsklassen (klass D).


Jag ska installera en kamin på en befintlig skorsten här hemma. Jag har sökt som en galning men inte fått svar på en fråga jag har.

Hur varm får ett rökrör genom väggen bli utan att. Dags att sota skorstenen eller skaffa en skorsten till bastun? Skorstenarna är godkända för CE- märkning.


I vårt sortiment har vi bland annat skorstenshuv, regnskyd emaljrör med eller utan böj, rökrör och vinkelrör från bland annat Harvia. Hos oss hittar du dina skorstenar till både kaminer och bastur. Harvia är ett märke som kan bastu och bastuaggregat. Rörelseupptagande bussning.


Utanför ligger den kalla snön.

Det blåser en kall isig vind. I vardagsrummet framför den gnistrande varma kaminen sitter barnen med en kopp het choklad. Förr i tiden var en kaminugn i hemmet oumbärlig.


Ofta var det den enda värmekällan att överleva med varma fötter den hårde vintern. Idag återupplivas den som luxus . Täckskiva i plåt till innertaket 6. Tätningsplåt och tejp för tätning av ångspärr 7. Rökgångens bärring med ett hålförsett band 10. Tänk på att genomföring genom tak och vägg är inget att leka med. Isoleringen måste klara värme och även den som gör detta löses upp med tiden.


Det är inte för roskull man har krav på luft mellan bränbart material och rökrör. Nej, anslutningen är upptill. Det som gör att jag behöver böjar är att det kommer vara svårt att gå genom taket. Jag behöver göra genomföring i väggen.


Just nu är nog allt bättre än det jag har. Kan inte elda alls längre. Skall snart beställa en enklare vedkamin med tillhörande varmvattenberedare att ha i min lilla stuga.

Jag funderar dock över installation av denna. Vore ju förträffligt om det är en godkänd installation. Från nakna rökrör 5mm till brännbart utan brandskydd. Brandskyddsskivor för vägg.


Misas emaljerade brandskyddsskivor är eleganta och matchar aggregat samt är CE godkända. Komplettera med förlängningarna för att erhålla den längd på rökgång . Det sker antingen genom att en övergång skett från mm isolerade rör eller att rör även innan genomföring har haft mm isolering. Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material. Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd.


Våra rökrör är av hög kvalitet och tillverkad i korrosionsbeständigt rostfritt stål 316L. Detta rökrör är lämplig för vedspis, pelletskamin och öppen spis. En minst lika viktig del som eldstaden är valet av skorsten. NVI skorstenar passar alla kaminer och eldstäder, är CE- märkt och uppfyller alla EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav, du kan tryggt lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna.


System är anpassat för det moderna hemmet . Vi kan inte sätta oss på en plåt som är grader varm men vi kan sätta oss på en så varm träbänk, till exempel i bastun. Vi kan bada bastu därför att trä leder värme dåligt. Bastulaven känns till en början het men efter en liten stund känns det som om bastulaven svalnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg