onsdag 14 oktober 2015

Avfrostning värmepump ivt

Vid temperaturer under grader så börjar det bildas frost på värmepumpens utedel. Då värmepumpen inte fungerar optimalt under under isiga förhållanden krävs det därför regelbunden avfrostning för att undvika att inte värmepumpens kapacitet blir för låg. Värmepumpen avfrostar normalt själv utedelen . Hur fungerar värmepumpens automatiska avfrostning ? Hur sker manuell avfrostning ?

GreenMatch ger råd och information på hur du som bäst tar hand om din värmepump i kylan. Läs mer hos oss på GreenMatch! Tips om hur du själv kan ta hand om din värmepump för att den ska fungera optimalt. Se våra enkla skötselråd här.


Har sedan snart tre år tillbaka installerat en IVT Nordic converter luft- luftvärmepump i fritidshuset. Normal mängd avfrostningsvatten från IVT Nordic. Luftvärmepumpar för underhållsvärme Beiträge 29.


Min IVT 12GR-N avfrostar inte, kan jag hittat felet.

Ivt nordic inverter som ALDRIG avfrostar sig 16. Tvångsköra avfrosstning 19. Problem med IVT HR-N, helt igenisad 24. Hur gör jag med en igenisad värmepump? Orsaker bakom igenisad utedel.


Normalt avlägsnas dock isen av värmepumpens avfrostning. Det är en del av värmepumpsprocessen. Ibland kan det bli för mycket is. Har lite problem med avfrostningen på en värmepump , tänkte försöka förbättra den lite.


Den omedelbara åtgärden blir väl att öka till minuter avfrostning per timme. På min ivt luft-vatten så sker avfrostning när sugsidan är x grader kallare mot luften. Pmärkningen av våra värmepumpar innebär alltså att de uppfyller lag eller myndighetskrav. För låg inomhustemperatur och snabb minskning av utomhustemperaturen, kan leda till att det inte finns tillräckligt med värme inomhus, för att göra en korrekt avfrostning av utedelen. Detta leder på sikt till att utedelen kontinuerligt kommer att bygga på is, och en värmepump med en utedel som är full av is ger ingen värme.


Avfrostning (endast luftvärmepumpar ). SymptoHela utomhus-delen är proppfull med is. Försök aldrig spetta bort isen.

Om problemet återkommer, kalla på service. Ytterligare en funktion som gör värmepumpen mer driftsäker och ökar livslängden är den effektiva avfrostningstekniken Hot Pipe, med högeffektiv trågvärmare. IVT AirX fortsätter att ge effektiv värme även när utomhustemperaturen närmar sig minusgrader. Den innebär bland annat att fläkten varvtalsstyrs så att avfrostningen startar så sent som möjligt.


Det betyder att ingen energi går åt till avfrostning. Så effektiv att besparingen kan jämföras med bergvärme. Smidig installation till låg kostnad. Inverterstyrningen anpassar automatiskt effekten efter ditt värmebehov.


Säker och energisnål drift med patenterad avfrostning. Vintertid stannar värmepumpen och gör automatiska avfrostningar vid behov. Energiklassificeringen avser IVT. Under avfrostning blinkar powerlampan på de flesta modeller. Det rinner då vatten ur utedelen (för att frost och is smälter).


Sensorn har till uppgift att släppa in rätt mängd vätska i förångaren. Så här fungerar värmepumpen. Förfarandet är att fysiskt avlägsna slangarna från tryckvakten ur förångaren, och därigenom omöjliggöra avfrostning baserat på tryckdifferens. Teknisk beskrivning IVT 490.


Detta kompletteras med att tidsinställningen på 9. Intervallet för avfrostning väljs efter hastigheten som valts . Alla rättigheter förbehålles. IVT Viking kan användas till både värme och tappvattenproduktion. Det inkluderar även fotografering .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg