måndag 12 oktober 2015

Värmeloggs eller ved

Vad är det bästa och mest effektiva för att få upp vär. Därför kan loggs användas istället för ved eller som ett komplement (tex över natten eller vid tillfällen när man inte har möjlighet att fylla på ved så ofta). Loggs som ved - biolant biolant.


Jodå, inte så mycket dock. Min erfarenhet slutar vid den sistnämnda.

Tror de inhandlades på K-rauta för nåt år . Till skillnad från fossila bränslen som till exempel olja kan biobränslen nybildas inom en överskådlig tid. När ved eller pellets brinner frigörs koldioxid som går ut via rökgaserna. Skogen växer och använder . Man kan även använda briketter eller så kallade värmeloggs , som består av kompakta bitar av hoppressat spån som läggs direkt i eldstaden.


Pellets och loggs är lätt att frakta, förvara och ger lång brinntid. Men jämfört med ved blir värmen dyrare – såvida inte veden är köpt på macken. Svar: Nej, en pelletskorg har inte samma effekt som ved eller briketter.

En pelletskorg kan värma upp ett normalstort rum. Svar: Briketter innehåller mycket mer energi än en vedklamp. Dels beroende på att det är mycket torrare än ved. Hej, Jag har installerat en energikasset i vårt hus vars uppvärmning från början var direktel.


Har även installerat luft-luft värmepump. Bor i skåne vid havet, huset är 1½ plans med källare. Min fråga gäller angående ved vs briketter.


Går visst att köpa på pall eller som jag gjorde i byggaffären (faktiskt ett bra pris). Vill du köpa helpall värmeloggs ? Neovas briketter är ett högvärdigt bränsle som tillverkas av ren och hårt sammanpressad träråvara. Tillverkningsmetoden gör att du får ett bränsle som innehåller uppemot dubbelt så mycket energi som vanlig ved.


Briketter, även kallade loggs , är ett utmärkt bränsle i vedpanna, braskamin, kökspanna eller kakelugn. Imorgon bär det av till rallyt i Värmland och självklart ska man ju elda och grilla korv ute i skogen då. På en skylt så stod det att en sådan brikett gav . Låt alltid veden ligga inomhus minst ett dygn innan den eldas.


Kall ved ger dåligt värmeutbyte.

Elda alltid med torr ved (fukthalt procent eller lägre). Se till att brasan får tillräckligt med syre. Elda inte mer ved än vad tillverkaren rekommenderar, vanligen maximalt 2–kilo ved per timme.


Men den arbetsinsatsen lockar kanske inte dem vars hus värms med direktel och där braskaminen bara är ett komplement. Alternativet är då att köpa veden kluven och klar för kaminen. Men det är inte helt lätt att bedöma vedens energivärde eller ens hur mycket ved man köper.


Och mysighetsfaktorn i all . Elda loggs så här: Tänd enklast genom att lägga loggsen på en glödbädd. Annars är det som att tända ved : använd stickor, tändved eller liknande som får ta sig ordentligt, sedan läggs loggsen på. Börja med några få Värmeloggs och prova dig fram.


Följ alltid utrustningstillverkarens anvisningar. Värmeloggs har ett högt energiinnehåll så elda försiktigt tills du vet hur din utrustning reagerar. Lättast är att lägga loggs på befintlig glödbädd. I övrigt är det som att tända ved : använd stickor, papper, tändved eller liknande som får ta sig . Snabbt, enkelt och till ett bra pris.


Både ved och pellets räknas som förnyelsebara energikällor och är dessutom smidiga och ekonomiska att elda me inte minst på vintern. För smidig och billig uppvärmningJämfört med ved kräver pelletseldning väldigt lite arbete. Värmeloggs Agrol Värmeloggs är framtagna för dig som vill ha ett smidigt och bekvämt alternativ till ved eller briketteldning. Vi har både träbriketter och . Energieffektiviteten gör Södras värmeloggs till ett ekonomiskt klokt alternativ till ved. Du behöver inte ha ett lika omfattande förråd av loggs , som om du eldar med ved.


De är enkla att transportera, stapla och förvara och de skräpar inte ner inomhus eller i bilen. Dessutom är de enkla att antända, så att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg