fredag 23 oktober 2015

Golvvärme vattenburen

Vattnet har den egenskapen att det avger mer värme i kallare områden och mindre i de varmare. Därför ger vattenburen golvvärme en väldigt jämn och behaglig värme. Rören finns i dimensioner från . Golvvärmen fungerar lika bra oavsett hur du inreder och möblerar och med värmegolv slipper du dammsamlande element och rör.


Vi ser till att hela huset blir varmt, skönt och tyst med ett osynligt värmesystem.

Med rätt rumsreglering sänker du . Vi är experter på vattenburen golvvärme och vårt vattenburna golvvärmesystem är ett av marknadens mest lättinstallerade. Byggprojektet är relativt komplext och behöver tänkas igenom, speciellt om du ska bygga till eller liknande. Speciellt kopplingen till värmekällan är något du behöver integrera i din lösning. Leif Tjälldén AB levererar materialpaket för vattenburen golvvärme till ingjutning i betongplatta samt för träbjälklag. Funderar du på att installera vattenburen golvvärme ? Här går vi igenom kostnadsposterna och ger ett exempel på vad det kan kosta att lägga vattenburen golvvärme på en bottenvåning.


Flooré Kit är ett paket som innehåller allt när du själv vill lägga golvvärme.

Paketen finns i olika storlekar och kan kombineras ända upp till kvm. Till kittet behövs en shunt som cirkulerar runt vattnet i rören. Vid större ytor behövs fördelare för att koppla samman flera slingor till shunten – se planeringstabellen. Hela Rinkaby Rörs verksamhet genomsyras av kvalite och välkända fabrikat. Vi erbjuder ett brett sortiment inom vvs och vattenburen golvvärme.


Danfoss erbjuder ett brett program av golvvärmeprodukter som ger den som föredrar golvvärme möjlighet att installera ett system som ger optimal temperaturstyrning och energibesparingar. Programmet består av såväl tråddragna som radiostyrda (trådlösa) regulatorer, fördelare, shuntar och självverkande termostater. Våra Kit är materialsatser som är speciellt anpassade för installation av vattenburen golvvärme i enstaka rum med ytor upp till m².


Golvvärme är flexibelt, ekonomiskt och en smart investering. Vattenburen värme passar oavsett vilken värmekälla du använder. Flooré erbjuder vattenburen golvvärme som är ett av marknadens tunnaste värmegolv!


Så lägger du el- och vattenburen golvvärme. Vi visar steg för steg hur du lägger golvvärme under kaklet på badrummet, eller under trägolvet. Att få gå på ett varmt och skönt golv när det är kallt ute är en underbar känsla.


Med vattenburen golvvärme får man en jämn och energieffektiv värme i hela rummet. Danfoss kan tillhandahålla alla nödvändiga komponenter för att injustera hela systemet och ge råd med avseende på den bästa lösningen.

Danfoss tillhandahåller styrning av radiatoruppvärmning, vattenburen golvvärme och elektrisk golvvärme och kan rekommendera en idealisk värmeavgivare. Våra mm rör för vattenburen golvvärme används tillsammans med Uponor Golvvärmespånskiva. Det finns många uppenbara fördelar med vattenburen golvvärme : den är osynlig och energieffektiv osv. Men känner du även till nackdelarna med värmelösningen ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg