fredag 30 oktober 2015

Dålig lukt hus

Här sammanfattar vi om olika slags lukt i hus. Relaterat även till sjuka hus. I somliga hus luktar det illa hela tiden, i andra luktar det bara illa under vissa årstider eller väderlekar.


Känner du en konstig lukt i ditt hus ? Då kan det bero på fuktskada och mögellukt.

Hur luktar mögel och hur kan du bli av med mögellukt? Om det luktar konstigt i ett hus finns det två saker att göra. Antingen struntar man i det och vänjer sig eller också gör man något åt det. Det beror givetvis på hur pass intensiv lukten är, men oavsett vad det beror på så går det mesta att åtgärda om man bara tar reda på den rätta orsaken. Dålig lukt skapar både obehag och oro, och kan även tyda på miljöproblem i huset.


Vi vet hur man sanerar lukt, allt från katturin och mögel till brandrök och tobaksrök, och framför allt hur man gör det på rätt sätt så att dålig lukt inte återkommer. Bra att veta om lukt och luktborttagning. Numera är inte virke impregnerat med medel som orsakar svår lukt.

Risken för fukt och senare mögel i det organiska materialet är uppenbar. I så gamla hus kan även golvisolering av ull få dålig lukt , . Odefinerbar lukt i del av hus. Hej, behöver all hjälp vi kan få kring en lukt vi har i delar av huset.


Varenda expert på området har gått bet hittills. Eftersom det tyvärr inte går att maila lukter får jag lov att ge en redig bakgrund. Vi var på visning i april då ingen avvikande lukt fanns, ej heller under kontraktskrivning och överlåtelsebesiktning . Få en godare lukt i huset? Jag blir galen av dålig lukt på toaletten nu när jag är gravid. Jag har gått från att vara jätteslapp med städningen till att bli världens pedant.


När vi flyttade in i vårt hus var det en överjävlig lukt som jag inte tänkte på när vi var här . Ett beprövat trick är att fylla ett glas med ättikssprit eller vinäger. Det kommer att suga åt sig röklukten. Fungerar jättebra mot brandrök . Det var dålig lukt i mitt hus med.


Den finns där - en kort stund efter man stigit in i huset och sedan är den borta. När jag väl flyttat in hade jag den .

Men man möter den varje gång man kliver in i huset. Att den försvinner beror på att människans luktsinneceller mättas efter 2-sekunder. Men du kan vara säker på att du har problem om kläder och inventarierna också luktar.


Har problem men unken doft i mitt hus. Har gjort allt som står i min makt, luftvärmepump,avfuktare,plastat in grunden och satt in ventilation en pax fläkt. Dålig lukt är någonting som alltid är problematiskt och det finns faktiskt vissa knep man kan dra till för att eliminera dessa odörer, vi ska gå igenom några naturliga och enkla tips. Sverige använt oss av en miljövänlig och effektiv metod för att få bort odörer, nämligen Ättika.


En jetfoggning innebär att man fyller utrymmet som skall saneras med en kemisk ånga. Kan användas vid dålig lukt i hus , grunder. Vid brandskador i större utrymmen som köpcentrum, industrier mm kan en jetfoggning vara avgörande för fortsatt omgående öppethållande eller produktion.


Detta är troligen den viktigaste slutsatsen i vår studie, eftersom brukare i problembyggnader ofta blir oroliga när de uppfattar dålig lukt. Här våra bästa tips om hur du kan . Det har visat sig att hus som är byggda på kryp-torpargrund kan drabbas av dålig lukt inne i huset. Detta beror oftast på att krypgrunden inte fungerar som den skall och därgenom angrips av mögeltillväxt i blindbotten. Behandlas inte huset inom en snar framtid kan mögel växa fram och enda utvägen då är att beställa . När den första hösten i det nya huset närmade sig kände husägarna en lukt i huset som blev mer och mer tydlig.


Den påminde inte om mögellukt och de kunde inte förstå var lukten kom från. När arbetskollegorna började kommentera att deras kläder luktade konstigt blev de oroliga och anmälde detta till Anticimex. En lukt behöver inte betyda att ditt hus är skadat men du bör alltid undersöka orsaken till olika lukter i ditt hus.


Om ditt hus är mögelskadat bör du sanera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg