torsdag 8 oktober 2015

Avfuktare torka tvätt

Energimyndigheten har testat luftavfuktare för att få veta hur effektiva de är när de används för att torka tvätt. I testet har ingått att mäta energianvändningen samt luftavfuktarnas funktion. Torka tvätt med luftavfuktare. Har det fungerat bra och i så fall vilken.


Med betydligt mindre strömförbrukning än både torkskåp och tork. Hej, Jag har en liten tvättstuga ca 5kvm som används för att tvätta och torka tvätt , jag skulle vilja öka på kapaciteten för att hängtorka.

Har tvättutrymmet i källaren gammalt hus. Avfuktare för att torka tvätt. Sätter på avfuktaren, som har timer och ställer in tid. Har lärt mig ungefär mängd tvätt resp tid.


Det går mycket fortare och fungerar bättre än när tvätten hängde länge för att torka av sig självt. Har avfuktaren på auto t ex under rötmånaden. Det har lurat mer än en husägare genom tiderna sedan vi började torka tvätt inne i moderna hus.


Man måste utifrån kunskap välja rätt avfuktare , både kapacitetsmässigt och utifrån vilken tvättstugetemperatur och ventilationsgrad som hålls. Ju lägre frånluftsventilation det är i tvättstugan desto bättre .

Dr Nick Osbourne, från samma universitet, och expert på fukt och mögel, säger även han att blöt tvätt inomhus bidrar till den potentiella tillväxten av fukt och dammkvalster, vilka båda är. Men det är inte alla dagar som vädret är tillräckligt bra för att kunna hänga ut och torka sin tvätt. Branschens stora problem är att vi inte når ut med budskapet om hur bra avfuktarna är när det gäller att torka tvätt. Dessutom kan du ju flytta runt den så att den . Testet har jämfört olika varianter av torktumlare, luftavfuktare och torkskåp. I testet visade det sig att en bra torktumlare är överlägsen när det . Har du problem med hög luftfuktighet i delar av ditt hem?


Källare, badrum och tvättstugor är platser som har en tendens att bli fuktiga och få hög luftfuktighet, vilket kan orsaka skador i hemmet och hälsoproblem för oss människor. Med en våra luftavfuktare löser du problemet - och får ett bättre inomhusklimat på köpet. Jämför priser och läs recensioner på Inomhusklimat. Välkommen till PriceRunner!


För att hjälpa dig att välja rätt bad vi SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut göra ett test på av marknadens luftavfuktare. En bra luftavfuktare kan torka tvätten på halva tiden, ersätta torkskåpet eller torktumlaren, hålla källaren torr och huset hälsosamt. Det finns ett jättestort utbud av avfuktare och det är . Här hittar du energisnåla luftavfuktare. Utrustad med hastighet, tankvolym på liter och arbetsintervall mellan °C till °C.


Proffsmagasinet till bra pris och med snabb leverans. Idealiskt för att torka tvätt tack vare hög .

Woods ED50F Luftavfuktare. En mycket energieffektiv och kraftfull avfuktare ! Den torkar tvätt och källare fortare än någonsin! Den kraftfulla kompressorn gör att avfuktningen går fort, samtidigt som ED50F skapar mer värme än vad den drar ström. ED50F torkar tvätten och avfuktar källaren snabbare än någon annan . En avfuktare borde vara bäst ur energisynpunkt eftersom den avger värme, tom.


Och tvätten torkar superbra när luften blir torrare. Hur skulle en avfuktare kunna avge mer energi i värme än vad den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg