måndag 26 oktober 2015

Hur vet man om man har mögel i huset

Här kan du läsa om vad man kan göra när huset drabbas av mögelskada samt hur du kan förhindra att det händer. Vanligtvis för att någon ser möglet eller känner lukten av det. Man kan misstänka att det finns mögel om huset har någon av de riskkonstruktioner som är kända för att kunna . Fukt, som du säger att ni har känt lukten av, är källan till mögeluppkomst. Ett mycket litet mögelangrepp kan lukta karakteristiskt i en hel källare.


Det finns både dyra och billiga tester för att upptäcka mögel , när man inte kan ta en odling direkt från en synlig källa.

Dessa görs som så kallade dammtester. Mögeltest som ger svar inom några minuter om det finns mögel i hus , likt vid fuktskada. Läs mer här om LFS Inspektionslampa och Mögeldetektor. Vi har ett par vi umgås med som bor i ett hus från talet, det luktar.


Alla hus och hem har ju sin lukt men inte så här. De har varit mycket sjuka så därför känner . Som jag skriver är vi ofta sjuka och jag leder sjuktoppen härhemma med ständiga förkylningar och influensliknande symptom och nu har vi börjat fundera om det kan finnas något dolt i huset som gör oss sjuka? Mögel kan lukta och ofta blir det en unken och jordig lukt.


Men det kan också hända att man blir hemmablind och inte känner lukten när man lever i den.

Vanligast är det att man känner lukten när man varit borta en tid och kommer hem eller att andra som inte bor i det mögelskadade huset upptäcker lukten . Det har visat sig att problem med inomhusluft ofta beror på fukt och dålig ventilation, men det kan även finnas andra orsaker, som felaktigt byggnadsmaterial. Hur mår dina medarbetare? Det bästa sättet att slippa fuktskador och mögel i huset är att förebygga att det händer.


Det man kan säga med säkerhet är att vissa typer av mögel är mer skadliga än andra och hur vi påverkas varierar stort från person till person. Vart hemma hos ett par vänner i helgen och deras hus är väl från sent -tal. Mycket är nytt, utbytt, renoverat m. MEN man möts av en speciell doft när man kommer in där. Inte jättestarkt men ändock.


Mögel på kallvin hur vet man om fukt kommer. Man vet egentligen ganska lite idag om hur fukt och mögel i huset påverkar vår hälsa. Misstänker mögel , vad göra? Det finns indikationer som visar på att man kan bli sjuk av att ha mögel i luften och.


Man har sett att fuktiga byggnader är en riskfaktor, det finns i dessa en ökad risk för luftvägsbesvär och astma. Vad ska man göra när olyckan är framme – och hur vet man att möglet är borta? Men det är kommunens Miljöförvaltning som ansvarar för tillsynen att miljöbalken efterlevs och de har kunskap att avgöra om utredningar och mätningar i sjuka hus -ärenden är tillräckliga för ett beslut om olägenhet för . Vi har upplevt mögel i våra barns skola, med huvudvärk, uppkastningar, trötthet, blekhet, samt återkommande bihåleinfektioner, vi kunde räkna ut att . Det är dock rimligt att anta att en sådan process tar åtminstone dagar eller mer sannolikt veckor- månader.

Irritativa slemhinnebesvär, hud- och . Mögelsvampar är en naturlig del av vår miljö och förekommer även i olika former i våra bostäder. Men vad är egentligen mögel – och vad krävs för att mögelsvampar ska växa och utgöra en hälsorisk? I denna artikel får du veta mer om mögel i våra hus.


Vi ställde frågor om mögel i hus till Åslög Dahl, . Rätta mej om jag har fel men mögel kan man inte mäta utan det är fuktskador man mäter. Jag har varit med om att. Men det varierar ju från fall till fall, kontakta ditt bolag och be dem komma och berätta hur ni ska gå till väga. Vi hyr ett äldre hus sedan två månader tillbaka och har varit förkylda i stort sett hela tiden.


Visserligen går det mycket flunssor just nu, men vi tycker ändå det är konstigt. Har du hittat små svarta prickar på väggarna hemma är det mycket troligt att det är mögel. Sen då, hur får man bort mögel ? Jo, så här : Blanda blekmedel och vatten, en del blekmedel och tre delar vatten brukar vara lagom. Du kan också använda ett . Häng absolut inte upp dig på att mögel ska vara grönt, det är det mest när matvaror möglar. Mögel i bostäder kan vara svart, vitt, osynligt.


Anmäl till hyresvärden i första hand. Sök på mögel i hus och . Färg, byggmaterial, mattor, möbler, köksinredning, madrasser och mycket annat ger ifrån sig flyktiga organiska ämnen, så kallade voc:ar (volatile organic compound). Men de här ämnena anses inte giftiga – utifrån vad man vet om hur de normalt påverkar människor.


Symtomen hos dem som drabbas är ofta . Detta material analyseras sedan och då är det viktigt att man har metoder som kan mäta sådant som både är levande och dött, som mögel , bakterier och. Man har bland annat sett att det finns en fördubblad hälsorisk att utveckla astma och allergier, luftvägsinfektioner, sjuka- hus -symtom och ögon-, näsa- .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg