tisdag 20 oktober 2015

Fläktkonvektor källare

Vi har ett stort hus i tre plan. Nu gör vi iordning ett rum till sonen i källaren och frågan är nu hur vi. Källare eller större utrymmen kan värmas mycket effektivt med en fläktkonvektor.


Värmen sprids med en i fläktkonvektorn inbyggd fläkt och därmed slipper man dra rör till flera element i exempelvis en källare. Om man byter ut sin oljepanna i källaren mot en bergvärmepump, så kan källaren bli. Jag funderar på att konvertera golvvärmen i källaren till radiatorer eller fläktkonvektorer.

Om jag skulle välja fläktkonvektorer , hur många, storlek och var tycker ni jag skulle placera dom? Gärna så kort dragning som möjligt. Det är en gammal, oisolerad källare med . Fläktkonvektor eller vanlig radiator? Dels sprids värmen på ett riktigt effektivt sätt, samtidigt är dagens konvektorer så tystgående att de absolut inte stör.


För att få ut så mycket värme till en så låg kostnad som möjligt bör du placera fläktkonvektorer så långt ner i hemmet som möjligt, optimalt . Mindre antal radiatorer behövs 4. Lägre framledningstemperatur. Perfekt för tex, källare , garage .

Alternativt installerar man en så kallad fläktkonvektor. Enkelt uttryckt är det ett element med fläktar. Konvektorn sätts centralt och ser till att källaren hålls varm och torr. En kall och fuktig vind kan leda till mycket onödiga problem.


Vid ” rätt” förhållanden börjar det växa mögel och har den väl fått fäste . Traditionellt har fläktkonvektorer förpassats till källare eller garage på grund av sitt utseende. Behagligt inomhusklimat med jämn temperatur. Vattenburna fläktkonvektorer. Värm upp källare , garage eller varför inte hela huset med hjälp av en högeffektiv fläktkonvektor för vattenburen värme.


I hus med större yta, inredd källare eller flera plan kan det bli aktuellt med flera. Ju högre värmekapacitet fläktkonvektorn har, . Desto fler rum som utrustas med fläktkonvektorer , desto jämnare temperatur får man i de olika rummen. I sovrum där fläktljudet kan vara störande kan du istället installera en vanlig vattenburen radiator. Om man skulle strunta i sommarvärme och byta ut elementet mot en fläktkonvektor , skulle det höja temperaturen i källaren ? Vad jag förstår skall en sådan kräma ur mer värme vid samma framledeningstemperatur. Så vi har rivit ut allt och ska börja bygga upp ige, rätt denna gång.


Vi ska dessutom sätta in fläktkonvektorer så luften cirkuleras bättre i källaren och det blir varmare där. Designad vägghängd fläktkonvektor förvärmning eller kylning av lokaler, villor, kontor, källare , garage, m.

Levereras med färdigmonterad temperaturregulator, 2-vägs ventil, stödfötter, 230V fläktmotor med hastigheter och termokontakter, Gfilter och kondenstråg. Med den inbyggda radiatorn . Högkapacitets kondensavfuktare lämplig för villor, fritidshus, källare , förrå vindar och garage. Helautomatisk drift med elektronisk reglering och display.


Hetgasavfrostning som säkerställer att det inte kan bildas is även vid lägre temperaturer. Luften sugs in framifrån . Med en fläktkonvektor blir energiförbrukningen lägre än med en konvektor utan fläkt, eftersom luftflödet utjämnar temperaturskillnaden mellan golv och tak. De mycket goda upptorkande egenskaperna kommer till nytta i t. Vid installation kan yttemperatur väljas till. Kommer med förmonterat sladdställ på 2m. Lagerstatus:Ca 7-arbetsdagars . Hur många fläktkonvektorer som behövs för att värmen ska spridas effektivt beror bland annat på om huset har en öppen eller sluten planlösning.


Konvektorerna är tillverkade i EU enligt EN4och är av mycket hög kvalitét. Vi lämnar där- för års garanti mot läckage. Används med fördel i källare vid konventering till värmepump, eller vid nyinstallation av lågtemperaturssystem.


Tjockleken på konvektorn är endast 90mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg