fredag 16 oktober 2015

Kylrum jakt

Sep Vill man investera lite mer ska man bygga ett kylrum i direkt anslutning till slaktlokalen, där djuren kan hängas in. Gör man det kan man ha en slaktbana mellan slakteriet och kylrummet. Fristående kylar går också bra och i vissa fall kan man köpa begagnade kylvagnar, nedmonterade kylar eller liknande. Oct Ett välutrustat första rum för flåning, med rena och fina ytor på vägg och golv är bra att ha.


Vildsvin som hanteras i slakteriet bör gärna spolas av ordentligt innan man passar dem och flår dem.

Då förhindrar man att få föroreningar på köttet. Kylrum – när kylskåpet inte räcker till Ibland räcker inte ens den största kylen till. När du hanterar stora mängder kött är. Minsta ordervärde är 2kr ex.


Funderar på att bygga ett kylrum i min verkstad - kring kvm. Jag undrar om någon på forumet har byggt något liknande? Måste man ha färdiga sektine.


Kylrum är relativt dyra lösningar som passar bäst för det större jaktlaget eller större uppfödare.

En betydligt billigare lösning som kan ge samma möjligheter fast i mindre skala är att konvertera ett begagnat kylskåp till en viltkyl. Tenderum har utvecklat en konverteringssats med en kompletterande fläkt så att du enkelt kan . Jun Jag är i början av att bygga kylrum och vilthanteringsrum. En enkel önskeskiss hur jag har tänkt. Du har inte de rättigheter som krävs för att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.


Jakt , sportskytte, svartkrut -Jagar med Tax och . Tips om kylaggregat May Viltkyl eller kylrum Mar Tillvaratagande utan kylrum Feb Bygga kylrum Aug More from forum. Att kött ska möras för att smaka bra vid tillagning är ingen nyhet, här kommer en smidig enkel lösning för den som saknar tillgång till ett kylrum ! Jakt journalen skriver att Viltkyls sats Bas är ett utmärkt alternativ till få slantar, för mindre vilt. Jan Fler och fler jaktlag bygger kylrum för att kunna hänga köttet i rätt tempratur under kontrollerade former, och därigenom få ett godare kött. Mattias Johansson , säljare på NIMA i. Skyddskläder, engångsförkläden och liknande hittar . Jaktlaget i Böcklinge har planerat att bygga ett. Om fler planerar det samma kan man kanske få ett bättre pris.


Examensarbete för Byggmästare (YH)- examen. Utbildningsprogrammet för Arbetsledning inom byggbranschen.

Ett slaktlider är dit jägare för de djur de fått under en dags jakt. Jan Hur stort kommer kylrummet att bli och var i huset skall det byggas, och vilken temperatur är det i det rum där kylrummet skall byggas? När man vet det så kommer du säkert att få mer detaljerade svar hur du kan konstruera det.


Här kommer några allmänna synpunkter. Att bygga kylrum i befintliga byggnader . En kortfilm om hur du hänger viltköttet för bästa mörning. Om vikten av rätt temperatur, kylrum , fläktar och rätt. Det är även viktigt att de kyl- och fryslager samt frys-och kylrum som vi tillverkar, konstruerar och monterar åt dig håller de miljö- och kvalitetskrav som ställs mot ditt företag och de varor ni tillverkar.


Vi håller en hög standard i våran egen miljö- och kvalitetspolicy och med över års erfarenhet i att montera och bygga kylrum. Många jägare bygger kylrum för att kunna låta t. Men det finns kylaggregat och lämpliga material inom jaktbranchen för att bygga kulrum. Kan användas i både förbyggda såväl som självbyggda kylrum. Termostatinställning mellan - 12ºC och fungerar med omgivningstemperatur mellan - 27ºC. Aggregatet är avsett för privat bruk.


Mängden värme beror på hur stort aggregatet är. Alla kylaggregat avger värme. Värmen kan tas till vara i ett intilliggande rum.


Kanske behövs det ett lämpligt kylrum efter morgonens bockpremiär? Slakteri och kylrum finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg