torsdag 29 oktober 2015

Styrd borrning

Marknaden har idag fullt ut accepterat styrda borrningar som ett alternativ till konventionell schaktning och ser alltid på möjligheten att använda tekniken redan vid planering av olika projekt. De senaste åren har kapaciteten ökat sam tidigt som priserna sjunkit, detta gör styrd borrning till ett kostnadseffektivt alternativ! Styrd borrning är en schaktfri borrteknik som används vid byggande av ledningsnät. Borrhuvudet styrs från marken och har en utformning som gör det möjligt att borra krokigt, t. Borrningen görs i två steg.


Först borras ett pilothål med tunnare borr.

Sedan byts borrhuvudet ut mot en . Detta är ett samarbete med NCC för att utveckla vatten och avlopp. Vår borrteknik är mycket tacksam i sådana här arbeten då det krävs så minimalt angrepp på naturen som möjligt. Arbetet sker från markytan och är den enda användbara metoden då schakt för tryckstationer är ogenomförbart eller opraktiskt.


Borrhuvudets läge kontrolleras med elektronik och styrs med hjälp av en vinklad styrsked. En sträcka på 6meter under vatten och ytterligare . Fantastisk teknik som klarar borra långa och ”krokiga” hål. Främst avsedd för lera och sand.

Kort beskrivning: Pilotstången borras fram i marken efter en förutbestämt linje. När stången dras ut igen, vidgas borrhålet . Folk börjar få upp ögonen mer och mer för denna metod. Det är dyrt att schakta i asfalt så då . Nu har vi även utökat våra arbetsområden genom att använda oss av en teknik som kallas styrd borrning.


SSTT vill förbättra projekteringsfasen vid styrd borrning. Med både beställare och borrentreprenörer i en nytillsatt arbetsgrupp siktar SSTT mot en helhetsförbättring för branschen. Flera hundra meter vatten- och avloppsledningar läggs i ett enda tag när VA i kustzon använder sig av så.


Precisionen är mycket god och styrhuvudet styrs upp på den exakta målpunkten. Man börjar med att borra ett pilothål. Borrhålet byts sedan ut mot en rymmare som roterar.


När man drar tillbaks denna genom pilothålet vidgas . Vi utför vibrationsfri rörspräckning, styrd borrning och rörtryckning. Som synes klarar sig betydligt fler ledningar och rör från att grävas av när man använder styrd borrning. Instrumenteringen håller kontroll på var man är.


Noggrannheten är så hög som mm! Där skruvas en rymmare på och strängen dras tillbaka.

Behöver du få ner en elkabel, vattenledning eller något annat i marken och inte vill gräva sönder tomten, riva muren eller förstöra asfalten i vägen…då borrar vi istället! Med vår lilla borrmaskin tar vi oss in på dom flesta ställen och kan hjälpa dig som har problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg