torsdag 1 mars 2018

Ventilation hemma

God ventilation är en förutsättning för att du, din familj och ditt hus ska må bra. Då mår både du och huset bra, samtidigt som du sparar energi. Men mycket damm, unken luft, fuktproblem, trötthet och hosta kan vara tecken på att något måste göras . Ventilation som fungerar som den ska märker du inte av.


Dålig ventilation kan ge allvarliga problem för ditt hus.

Samtidigt är dålig inneluft heller inte hälsosamt för dig och din familj. Barn är mer hemma än vuxna, riktigt små barn är hemma nästan hela tiden. För dem är kvaliteten på luften viktig inte minst eftersom sjukdomar som allergi och astma grundläggs i barndomen. Dagens forskning visar också på tydliga och klara samband mellan dålig inomhusluft och ohälsa.


Förbättra ventilationen hemma. Här får du tipsen som hjälper dig att få bättre luft. En villa är som ett stort hjärta som kontinuerligt behöver nytt syre för att må bra.

En god luftväxling påverkar även din hälsa och allmänna komfort. Vi människor, stora som små, tillbringar en stor del av vårt liv inomhus. Minska luftflödena får man göra bara när de boende inte är hemma.


Minskningen får inte leda till ökad fukt eller orsaka skador på byggnaden. Det gör att branden sprider sig och växer snabbare. Var luftinsläppet vid fönstret den enda ventilation som rummet hade? Se till att ha en god grundventilation när du inte är hemma.


Teckna ett serviceavtal vid behov. Har du problem med radon i huset är det ofta extra viktigt med god ventilation. USV erbjuder fastighetsägare, bostadsrättsföreningar kompetens och kundanpassade produkt- och tjänstesystem för projektering, installation och underhåll av ventilation och värmesystem.


Liljengrens är en ledande tillverkare av självreglerande friskluftsventiler som regleras efter utetemperaturen, vilket ger optimal ventilation alla årstider. De som är extra känsliga, som lider av astma och allergi, mår sämre av detta. Andra kan känna sig trötta och få huvudvärk, säger Fredrik Haux, utredare på Folkhälsomyndigheten. Han säger att det är viktigt att se till att man har en fungerande ventilation , att inte stänga till ventiler som släpper in frisk luft och . Visste du att vanliga hälsobekymmer, ofta beror på dålig ventilation ?

Och att det är lätt åtgärdat! Vi skyller ofta (många gånger berättigat) hälsoproblem på dåligt inomhusklimat på arbetsplatsen, förskolan eller skolan, men är du säker på att du har bra luft hemma ? Det vill vi på Fläkt Woods ändra på. Så här fungerar ventilation med värmeåtervinning (FTX). Den kalla Uteluften filtreras och möter den redan varma Frånluften i den roterande värmeväxlaren och fortsätter in i huset som Tilluft.


Du mår bättre och är friskare om luften är bra där du bor. Därför är det viktigt att ha bra ventilation hemma. Bra ventilation gör att gammal luft kommer ut ur lägenheten och ny frisk luft kommer in.


Om ventilationen inte fungerar bra kan luften i . Beställ produkter inom värme, ventilation och VVS bekvämt och säkert online på nätet hos Bygghemma. Stort sortiment av byggvaror från vårt byggvaruhus på nätet. Annars riskerar du att få problem med mögel, puts som släpper från väggen och en instängd och syrefattig inomhusmiljö. Hos oss på Byggmax hittar du hållbara och lättinstallerade ventilationsrör, ventilationsgaller och allt annat du behöver för att på egen hand uppdatera din fastighets ventilation. Vi ska se till att temperaturen i din lägenhet är minst grader.


Det är den temperatur som Folkhälsomyndigheten rekommenderar och som också motsvarar våra miljömål. Här hittar du tips för hur du får värme och ventilation att fungera på ett bra sätt i din lägenhet. Om du undrar något eller misstänker att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg