tisdag 13 januari 2015

Elnätspriser

Vi ser till att elen snabbt och säkert transporteras via vårt elnät hem till dig. Nätavgiften används till underhåll, drift och utveckling av elnäten i ditt område samt avläsning, mätning och administration. Här hittar du våra elnätspriser , från norr till söder. De skenande elnätspriserna har varit ett hett debattämne de senaste åren och nu kommer utredningen som många husägare hoppas ska stoppa de stora prishöjnin.


Ditt elnätspris varierar beroende på hur stor säkring du har och var i landet du bor.

Här kan du se våra prislistor. Läs mer om energiskatten här. Här har vi samlat några av de vanligaste . De närmaste åren investerar vi 2miljoner och vi fortsätter att förnya, vädersäkra och bygga ut elnätet. Så bestäms ditt elnätspris. Samtliga avgifter är angivna inklusive moms.


Energiskatten tillkommer.

Samtidigt är det svårt för kunderna att själva göra något åt skillnaden. Det är upp till regeringen att skärpa tillsynen i elnäten så att det blir svårare att ta ut höga priser av kunderna, säger Jakob Eliasson. En rörlig överföringsavgift som är knuten till din elanvändning i . Avgiften som hushållen betalar för att kopplas upp på elnätet har ökat över hela landet och prisskillnaderna är stora. Nätavgiften är den avgift du betalar till elnätsföretaget för att få din el hem till dig. Nätavgiften består dels av en fast del beroende på din mätarsäkring, dels en rörlig del som beror på hur mycket el du använder.


I din nätavgift ingår kostnaden för elledningar, drift och underhåll. Elnätet kommer från vårt stora . Priset styrs av vilken spänningsnivå anläggningen är ansluten till och därmed vilken storlek på mätarsäkringen. Här ingår också avgift för elsäkerhet, nätövervakning och elberedskap, samt kostnader för överföring av el,. A, där den faktureras separat.


Oavsett om du är elkund hos oss eller hos något annat elbolag är det ändå vi som bevakar elnätet dygnet runt och ser till att din el kommer fram som den ska, året runt. Om du är vår elnätkund men . ELNÄTSPRISER LÅGSPÄNNING SÄKRINGSKUND. Nätavgiften har en fast och en rörlig del och är till för att finansiera det elnät ni är anslutna till.


Den fasta delen baseras på er säkringsstorlek och den rörliga på hur mycket el som överförs till anläggningen.

Moms tillkommer till samtliga nedanstående avgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg