torsdag 29 januari 2015

Modern kakelugn

Hos Mariebergs hittar du moderna kakelugnar i olika stilar och prisklasser. Välkommen in - vi hjälper dig med val och montering av modern kakelugn ! En modern kakelugn och en traditionell kakelugn skiljer sig i eldstaden. Vill du veta mer om kakelugnar? Besök Mariebergs kakelugnsbutik, vi har det mesta!


Har kakelugnen en plats i det moderna hemmet?

Självklart säger vi - energieffektivitet är alltid på modet! Läs mer om våra kakelugnar i ny modern tappning! Kakelugnar från Cronspisen ger lång och skön värme.


Se vårt gedigna sortiment av runda och rektangulära kakelugnar. Vi har kakelugnen för ditt hem. Christineberg förenar nostalgisk design och modern teknik.


Få saker är så vackra som de klassiska kakelugnarna som återfinns i original i en del gamla hus och lägenheter. Men faktum är att du inte behöver hitta ett gammalt hus för att få njuta av en stämningshöjande kakelugn – det finns många kakelugnar som passar i både sekelskifteshus och nyproducerade lägenheter. Hos oss hittar du moderna kakelugnar i olika stilar och prisklasser.

Köp din kakelugn till billigt pris. Förutom värmehållande material används metall av olika sorter i eldningskassetterna och rökgångarna. Eldstadskassetten är den känsligaste delen av en modern kakelugn. Den är emellertid ganska lätt att byta ut.


Miljön som ska inredas samt tycke och smak avgör valet av kakelugn. Under byggnation av moderna hus väljer man ofta en modern kakelugn. På en modern kakelugn sätter man kakelplattor på en stomme, på en gammal är det kaklet som är själva stommen. En gammal kakelugn får man inte ställa något . Det tar ett helt dygn för en kakelugn att svalna helt efter eldning! Contura kakelugnar smälter in både i moderna och gamla hus, i herrgårdar och torp.


Välj mellan traditionell mässingslucka eller modernt kroma . Det är också denna typ av kakelugn som är grund för de moderna , mer eller mindre monteringsfärdiga, kakelugnarna. Det nyvaknade intresset för kakelugnar kan i hög grad knytas till de välgjorda kakelugnarnas stora dekorativa värde, för att inte säga gammaldags charm. Men det största värdet hos kakelugnarna är ändå . Byggda enligt gammal beprövad princip för maximal värmelagring, men med en modern effektiv förbränning och med ett utseende som passar i de allra modernaste hemmen. Vare sig du väljer en kakelugn i modern eller klassisk stil får du samma förstklassiga teknik. Flerkanaliga rökgångar avger maximalt med värme till värmemagasinet.


Verkningsgraden är hela och det tar ett helt dygn för en kakelugn att svalna.

Det är en spisinsats med 8kW effekt av högsta kvalitet med HELTÄCKANDE KAKEL i modern utseendet. En ny kamin - modern kakelugn Nadia från Kratki. Vit färg passar alla utrymme. Det finns tyckare som menar att det finns få saker som är mer omoderna än en antik gammal kakelugn.


Till viss del kan jag vara benägen att hålla med. Omoderna ting behöver inte betyda att det per automatik är något som inte passar in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg