fredag 9 januari 2015

Köpa kakelugn

Att köpa en antik kakelugn. Varje antik kakelugn är unik och finns endast i ett exemplar. Räkna med att nya mässingsluckor tillkommer även om de . Hos Mariebergs hittar du moderna kakelugnar i olika stilar och prisklasser.


Välkommen in - vi hjälper dig med val och montering av modern kakelugn ! Sjunk ner i fåtöljen framför kakelugnen med en god bok.

Gabriels kakelugn Ekeby har inspiration . Vi erbjuder ugnar i en mängd olika utföranden . Här hittar du de gamla kakelugnar vi har till försäljning. De är nedplockade och packade och redo att sättas upp i sitt nya hem. Följ oss på Instagram, Instagram Nackabyggnadsvård . Dessa kakelugnar tillverkades av en lokal kakelugnsmakare på landsbygden, inte sällan på västkusten.


En kakelugn är en vacker möbel som inte bara förgyller hemmet utan även sänker uppvärmningskostnaden. Hos oss kan du köpa kakelugn som ger ditt hem det lilla extra. Går du i tankar på att köpa en kakelugn ?

På följande sidor får du tips om vad du ska tänka på, vart du kan vända dig och hur prisläget ser ut. Var kan jag köpa en kakelugn. I dag väljer många att köpa en nedplocka gammal kakelugn hellre än en ny, och ser charmen i den lite slitna och nötta. Men även den som köper en ny kakelugn gör det säkert med en viss medvetenhet om vilken stil som passar beroende på husets ålder. Kakelugn , Sturehovs Slott.


Gammal kakelugn : En gammal och enkel kakelugn kan kosta . Vill du köpa en gammal, antik eller ny kakelugn ? Med många års erfarenhet i det genuina hantverket, tillsammans med mycket kompetenta medarbetare erbjuder vi hjälp med hela processen från val av kakelugn till den blir uppsatt och godkänd. Ny eller gammal kakelugn ? Det är just användbarheten som gör kakelugnarna så populära. Många har insett potentialen i gamla kakelugnar och väljer därför att renovera befintliga ugnar eller köpa en kakelugn om det inte.


Jan Bengtssons kunder är till procent villaägare och de få som bor i lägenhet har ofta haft kakelugn tidigare. Medelåldern är relativt hög, vilket han tror har både med priset och nostalgiska orsaker att göra. När en kund vill köpa en ugn gör Jan Bengtsson alltid ett hembesök för att undersöka skorsten, . Den som bor lantligt och har egen ve kommer självklart billigare undan än den som behöver köpa ved från en närbelägen butik.


Dock är energieffektiviteten stor vid användning av kakelugn. Jämför man eldning i öppen spis, är verkningsgraden omkring procent. Detta innebär att mer än procent av värmen helt .

Nya kakelugnar har klassisk känsla och kan kompletteras med en fläkt som gör värmesystemet än effektivare. Kostnaden för en helt ny, inklusive monteringen är relativt hög. Många väljer istället att köpa en begagnad kakelugn.


Ibland är det för att få ner priset, men ofta nog handlar det om att bygga upp en liten bit svensk. I vårt utbud hittar ni en mängd olika glasluckor och reservdelar som passar just er kakelugn. Innan ett kakelugnsprojekt startas så är det bra att rådgöra med er lokala skorstensfejare. Han lokaliserar rökkanalen samt tryckprovar den.


Om det behövs tätar vi kanalen med rör och kemisk tätmassa. Sen är det bara att sätta igång och bygga! Vi är naturligtvis intresserade även av att köpa antika kakelugnar , om ni råkar . På kakelugnar brukar man foga springorna mellan kaklen och mellan luckram och ventiler med en speciell kakelugnsfog. Denna fogmassa är ”mjukare” och följsammare än den kakelfog man normalt fogar väggkakel med. Anledningen till att de är olika är att en kakelugn vid eldning och avsvalning krymper och sväller . Tillsätt vatten tills konsistensen blir grötig och lätt att pressa in i fogarna med en gummispatel eller slickepott.


Polera efter med ett vanligt polertrassel eller en kraftig bomullstrasa. Ett alternativ för vita kakelugnar kan också vara vår kakelfog som finns att köpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg