måndag 12 januari 2015

Radonsug källare

En radonsug är en vanligt förekommande typ av åtgärd när radon finns i huset. Här förklarar vi hur den fungerar och hur den ser ut. Fläkt, ljuddämpare, borrhål och utblås i väggen.


Huvudsyftet med radonsugen är att skapa ett större undertryck under grundplattan än det som är i huset. Detta åstadkoms genom montage av vår radonsug.

Här får man också på köpet den positiva bieffekten att radonsugen gör som namnet antyder, suger till sig den radongas som finns i närheten och . Re: kostnad radonsug installation. Ok, såhär är det, tack för att du frågar. Huset är enplan med källare , ca 100kvm byggyta. Vi har sporadiskt med element på . Så fungerar en radonsug Radea,rh:radea.


Ställ dig barfota i din källare , är det kallt och fuktigt?

Radon-hur åtgärda och kostnad? Då får du en boendeyta med hög komfort genom att. Vid högt tillskott av markluft är en radonbrunn vanligare.


Här redovisar vi kort hur Rado Vac:s produkter oftast installeras. Arbetet klaras under några timmar, och omfattar borrning av hål genom bottenplattan på huset, rörmontage och uppsättning av en liten tystgående radonsug. Den normalhändige kan också köpa en monteringssats med aggregat, rör etc och över en helg installera själv till mindre än halva priset. Ett undertryck skapas med hjälp av en kraftig fläkt som suger luft från en eller flera punkter under betonggolvet.


Det finns två olika radonsug beroende på om man har ett hus med källare eller ett hus med torpargrund. Själva radonsugen är oftast densamma men själva monteringen ser annorlunda ut mellan de två olika radonsugs-modellerna. Sanering av radon, fukt och lukt. Kraftfull och effektiv radonsug , lämplig för enfamiljshus eller mindre fastigheter med porösa markförhållanden.


Till skillnad från traditionella radonsugar är fläktmotorn i en RS4av typen EC- fläkt . På fläktarna som är monterade på fasaden utvändigt står det 0kwh. Innebär det att den drar det vid högsta varvtalet? Någon annan som installerat radonsug och fått bra resultat?


Jag har precis beställt radonpuckar för långtidsmätning.

Bor i Örebro, enplans med källare. Eventuellt kan markåtgärderna behöva kombineras. Vattnet: Det räcker ofta med att vattnet luftas kraftigt med en särskilt konstruerad radonavskiljare. En fläkt suger radonhaltig luft från en eller flera punkter under bottenplattan.


Fläkten monteras på taket, vin källaren eller i utvändig låda och ansluts med kanal. Exempelvis kan detta ske genom att installera en fläkt som suger ut markluften ( radonsug ) innan den kommer in i byggnaden. Oftast kombineras en sådan åtgärd med tätning.


Ibland kan en radonbrunn vara lämplig. Oavsett om huset står på en platta på mark, krypgrun torpargrund eller källare måste . Det finns i huvudsak två olika radonsug beroende på om man har en hus med källare eller ett hus med torpargrund. Alltså radonsanering i samband med renovering av bottenvåning. Installera mekanisk till och frånluft med värmeåtervinning. Fördelar: Ger bäst effekt av alla lösningar.


Luftomsättningen kan ökas utan komfortproblem. Rätt luftmängd till varje rum. Värmen återvinns i värmeväxlare eller värmepump. Nackdelar: Större kostnad och ingrepp. Effektiv, billig och lättmonterad radonsug för hus med med källare eller platta på mark.


Sveriges mest sålda radonsug. Innehåller allt du behöver förutom verktyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg