måndag 5 januari 2015

Eldstad kassett

Kassetter eller insatser för öppen spis gör ditt eldande billigare och effektivare. Välkommen att välja en kassett eller insats hos oss! Med Contura får du en spiskassett som du enkelt kan anpassa till din öppna spis. Vi har även större kamininsater för dig som vill designa och mura upp din egen eldstad.


Installerar du en modern kassett i din öppna spis så sparar du inte bara ved samt pengar. De mindre spiskassetterna passar bra för din öppna spis, medan de större kamininsatserna passar dig som vill mura en helt egen eldstad.

Hos oss på Kaminbutiken hittar du insatser och kassetter . Sveriges ledande butiker och kedja för brasvärme. Vi erbjuder braskaminer, kaminer, eldstäder , skorstenar, kakelugnar, vedspisar. Att sätta in en spiskassett i din öppna spis är en fantastisk investering.


Du förvandlar då en öppen spis till en effektiv eldstad som ger ett rejält värmetillskott till din bostad. På marknaden finns idag ett flertal kända fabrikat av kassetter och kamininsatser av vilka bl a kan nämnas Keddy, Jötul och Contura. Från öppen spis till effektiv värmekälla.


Installation eller väsentlig ändring av eldstäder och rökkanaler är bl. Anmälan till Byggnadsnämnden behövs inte vid installation av en kassett i öppen spis, däremot måste .

Jøtul C 4Harmony är en kassett som kan förvandla din öppna spis till en . Med anmälan bifogar du förslag till kontrollplan. Funderar du på att installera en braskamin eller annan typ av. Som eldstad räknas även t. När anmälan är komplett får du ett startbesked från kommunen. Du får då sätta igång att montera . Du måste alltid göra en anmälan innan du installerar eldstad , braskamin, kakelugn eller öppen spis, och numera även kassett eller insats. Då räcker det med att ett sotarintyg skickas in.


Exempel på åtgärder som normalt inte . Installation av brännare eller anordning för bränsletillförsel till följd av bränslebyte, t. Innan du installerar en eldstad och rökkanal måste du göra en anmälan. Om du ändrar något kring din eldstad eller rökkanal, till exempel sätter in en kassett i din öppna spis, ska du också behöva göra en anmälan. Du måste göra en anmälan även om du installerar en eldstad i en byggnad som du har byggt utan krav på . Vid installation eller väsentlig ändring av till exempel en kamin, eldstad , kassett i befintlig öppen spis eller rökkanal ska du göra en anmälan till samhällsbyggnadsförvaltningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg