fredag 30 januari 2015

Vedspis med vattentank

Vattentank 40L Färg: Grå. Så här fungerar det Komfort och konvektion De flesta braskaminer som Kaminexperten marknadsför är konstruerade med en konvektionsprincip: Kall luft. Okonom kan leveraras med vattentank och är således ett utmärkt komplement till bostadens övriga värmesystem.


Inlägg om vedspis skrivna av MrsUniversum. Nya förvaringsskåp har ställts på plats och målats med linoljefärg i samma kulör som boaseringen.

Det hela är reversibelt, kan tas bort utan. Till vardera av vedspisarna här hör en vattentank av koppar. Den är ett minen från den tid då . Jag tycker det är härligt att elda i vedspisarna våra. Det ger en skön värme och ett fint sprakande.


Att koka kaffe där är inte heller dumt. Ja, även laga mat ibland.

INSTALLERA MED OSS - vi går igenom på telefon och VVS-firman gör platsbesök i Stockholm. Du kopplar kaminen till befintligt vattenburet system. En braskamin (kW mot vatten) kan anslutas till vattentank på minst 2liter. Så länge du eldar håller du huset varmt och ingen el används.


Har man ett hus som direkt kräver . Vanligaste problemet med vedspisar är att man fått en köldpropp i skorstenen och att det ryker in. Spjället oftast ett skjutspjäll, släpper ut röken från spisen till skorstensstocken. Förväxla ej detta med storspjället inuti spiskåpan. Storspjället behöver inte öppnas bara för att du eldar i spisen.


Vi önskar Er lycka till med Er nya kamin och har ni frågor vg kontakta återförsäljaren. Tillverkare: Thorma Vyroba. För att ställa upp Er vedspis finns särskilda brandskyddsföreskrifter liksom.


Dessa kopparbyttor brukade sitta inmurade i spishällen bredvid vedspisen. Riktigt tjusigt med en rejäl spiskåpa ovanför :). Kanske har di bytt spis till en fristående spis ( typ den vitemaljerade Husqvarnan), dessa har ju inbyggd vattentank.

I valet och kvalet angående värmekälla. Maten tillagades fortfarande i trefotsgrytor i den öppna härden där elden visserligen gav både ljus och värme, men samtidigt krävde stora mängder bränsle. Sveriges största sortiment på reservdelar till vedspisar. Davidssons egna svensktillverkade brännjärn, roster , cisternjärn och många övriga reservdelar.


Att en renoverad vedspis från förra sekelskiftet fortfarande utgör ett praktiskt hjälpmedel i köket vittnar om en unik kvalitet. Med spisen följer sotraka, asklåda,spissvärta samt pannkitt. Måttbeställning = Vi behöver mått för att tillverka denna del.


Vanliga spistillverkare är: Husqvarna, Norrahammar, Näveqvarn, Ankarsrum, Norrhult, Bolinder m. Alla bilder innehåller en vattenstämpel med. Kokplattor och Spisringar finns under Tillbehör. Kanske är det därför som man känner ett större lugn när temperaturen sakta stiger och man känner den bekanta doften av eldad ved sticka i näsborrarna.


Här hittar du ett brett urval av klassiska vedspisar som Smålandsspisen, Idun och Barnspisen tillsammans med Viking som har en lite modernare design. I köket står en vitemaljerad vedspis från Husqvarna. Nu är frågan om vi ska ha kvar den vitemaljerade eller byta till en klassisk järnspis?


Det står en i boden och skulle den inte . Byta från elpanna med vattenmantlad kamin till. How to renovera the vedspis. Jag trodde inledningsvis att det skulle räcka med att ta bort rosten men denna vedspis har troligen stått ute en rejäl tid då rosten har får delarna att svälla och glida ur sina platser. Nu ställde vi vedspisen på platsen som jag hade murat (och murat om då jag fick en vattentank att ha till). Järnspisen byttes till en vitemaljerad Husqvarna med vattentank , ni vet.


I förra månaden kom jag helt oförtänkt över just en så´n där vitemaljerad Husqvarna vedspis med vattenbehållare. Kanske har även andra bloggare åsikter om Husqvarna spis, elspis, vedspis , järnspis, vedpanna, lycka. Den värmde bättre och använde betydligt mindre mängd ved än de öppna eldstäderna, dessutom samlades röken bättre i skorstenarna.


En nackdel var att den öppna eldstadens ljus försvann, därför följde snart . Vi har en känsla av att den kan komma till nytta någon gång. Vedspis på lut krinolina. Var vi skall ha den vet vi inte riktigt. Men kanske i vår egen stuga?


Eller i vårt riktiga kök om det är möjligt att knöka in den där. Det är ju guld att ha en vedspis med vattentank om .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg