fredag 10 juli 2015

Alternativ uppvärmning

Att byta eller förbättra uppvärmning kan vara en riktigt lönsam investering. Här kan du enkelt jämföra alternativen till ditt hus. Dags att byta värmesystem? Vi ger dig åtta alternativ för vattenburen el.


Dec Det är inte enkelt att välja nytt värmesystem.

Det finns många alternativ att välja på och det är osäkert hur höga de framtida energipriserna kommer att bli. Om du har en panna som börjar bli gammal är det bra att i god tid ta reda på vad du skall göra när det är dags för ett byte. När du planerar att byta . Att välja rätt uppvärmning till ditt hus är ett av de enskilt viktigaste valen du gör som husägare. Det är en fråga om pengar, klimat, trivsel och enkelhet där alla faktorer måste vägas mot varandra. För att hjälpa dig på traven har Hemmaguiden därför satt ihop denna guide till vanliga värmekällor för svenska hus – vilket passar . Sep Nyfiken på att testa något annat än el för att värma ditt hus.


Vi listar tio olika alternativ – hur de fungerar och ungefärlig kostnad.

Så fungerar det: Bergvärme tar tillvara på solens energi som finns lagrad i berggrunden. Man borrar ett hål i marken och tar på så sätt upp den lagrade energin. Din totalleverantör i Kalmar regionen av ekonomiska och miljömässiga system för uppvärmning och varmvattenproduktion. Jan Har kikat lite på hus och huset har förnärvarande är det ett vattenburet system med CTC panna olja, Vad finns det för alternativ till uppvärming? Huset är ett enplanshus på 120kvm med gillestuga.


Vad är det mest ekonomiska och bästa alternativet till ett sånt hus? Men det finns möjlighet att minska elkostnaden, det kräver dock investeringar. Vedpanna är också ett alternativ , dock inte i stan. Avgörande är hur mycket du får betala för veden, det går åt mycket.


En vedpanna är dessutom en . Luftluftvärmepump – Det här kan vara systemet är ett bekvämt och billigt alternativ för dig som saknar ett vattenburet system och inte har alltför stor energiförbrukning. Det passar bäst i södra Sverige där de kan gå hela . Många uppskattar solfångare där energin i princip är gratis medan el-element fortfarande har sina användningsområden. Dessutom finns det möjlighet att kombinera olika alternativ som till exempel pelletsvärme och sol. Mar I ett nybyggt hus har du verkligen alla möjligheter att anpassa värmesystemet.


Men med många val följer också frågetecken. I det här blogginlägget tittar vi närmare på vilket alternativ för uppvärmning som är bäst i ett nybygge.

Funderar du hur du ska värma upp ditt hus på bästa sätt? Här hittar du information om fördelarna med pellets, ett modernt och miljövänligt alternativ för uppvärmning. Har du funderat på pellets? Feb Bergvärme, solpanel, vedpanna, pellets – eller kanske jordvärme? Vilket värmesystem passar till vilken sorts bostad?


Här reder vi ut begreppen kring de mer eller mindre miljövänliga alternativen när du ska värma upp ditt hus. Sökord : uppvärmning , värmeinstallationer, småhus, oljepannor, direktverkande elvärme, pelletspannor, fjärrvärme, värmepumpar, vedpannor, kostnader . Direktverkande elvärme är mycket vanligt i hus byggda under 70- och 80-talen. Med stigande elpriser ökar intresset för att byta till andra uppvärmningsformer. Ja, alla pratar ju om att det sämsta eller rättare sagt det dyraste som finns förutom olja e direktel som uppvärmning , men jag får inte riktigt ihop.


Samtidigt är valet avgörande för både driftskostnader, komfort, miljöpåverkan och husets värde. Uppvärmningssystemet är kanske den viktigaste funktionen i ditt hus. I listan nedan över olika värmesystem hittar du för- och nackdelar med de olika alternativen på marknaden. Bra att veta när du ska välja uppvärmning till ditt. Oct Pellets och fjärrvärme är långt ifrån de enda alternativen.


Genom att borra ett 80– 2meter djupt. Ett bra alternativ ur miljö- och kostnads synpunkt om man har oljepanna. Kan ge rätt till ”stöd för konvertering från. Kan värma även vid elavbrott . Fördelar: Billig uppvärmning. I tabell visas ett utdrag ur SCB: s statistik för småhus.


Beroende på när småhusen byggdes har olika typer av uppvärmningssystem installerats. Andra värmekällor kan bara ge marginella tillskott eller befinner sig på experiment- eller forskningsstadiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg