torsdag 16 juli 2015

Värmepump luft luft bäst i test

Du har alltså nytta av din nya värmepump året om, även om den kan vara olika effektiv på de två uppgifterna. Majoriteten av de värmepumpar som säljs idag, är därför just så kallade luft -luftvärmepumpar som vi nu ska granska. Vill du läsa mer om luftvärmepumpar finns det en bra sida hos Vi i Villa och även Testfakta har en . Funderar du på att skaffa luftvärmepump ? Här får du en grundlig guide och en presentation av fyra bäst-i-test -modeller, tillräckligt för att kunna fatta rätt köpbeslut.

Guiden och testet fokuserar på luft -luftvärmepumpar. Dessa är just nu våra toppval när det kommer . Välkommen till PriceRunner! Vilken luft - luftvärmepump är bäst i test ? Få upp till kostnadsfria offerter hos Greenmatch!


Den värmepump som för tillfället innehar ” Bäst i Test ” stämpeln är LG Nordic Prestige. En värmepump förväntas ha en.

Ett viktigt värde för valet av en värmepump är hur mycket luft den klarar av att värma upp per minut. De bästa värmepumparna enligt tester och märkningar. För att förenkla din jakt på den bästa värmepumpen för dig så har vi satt ihop en sammanställning av ett antal olika utmärkelser och certifieringar som olika värmepumpar har fått. För den som är ny på ämnet kan det kännas som att det finns en uppsjö av varianter av . Testresultat kan guida dig i valet av värmepump. På den här sidan finner du information om olika typer av testning och vilken märkning testerna leder till.


Vill du veta vilka värmepumpar som har blivit bäst-i-test , . Inför ett värmepumpsköp vill du självklart ha så oberoende information som möjligt om de värmepumpar du är intresserad av. Det undersöker vi i det här blogginlägget. Läs mer här om varför Panasonics luft luft värmepumpar är några av dem bästa på marknaden! Energimyndigheten genomför därför opartiska och. För en villa i Malmö med ett uppvärmningsbehov på . I varje stad testar de två.


Det finns alltså ingen bäst i test. Den mest prisvärda värmepumpstypen är luft - luftvärmepump , och de bästa modellerna kostar mellan 15.

Men det finns även andra. Det som skiljer luft - luft värmepumpar från andra sorters värmepumpar är sättet som värmen sprids på. Test av de bästa luftvärmepumparna.


Panasonic har för första gången testat sin luft - luftvärmepump Heatcharge VZ9SKE i extrem kyla. Testet visar att Panasonics värmepump klarar testet galant och levererar positivt COP även vid minus grader. Det lägst uppmätta bullret i detta test har IVT Nordic Inverter 09LR-N och Panasonic HE9LKE med respektive decibel för utomhusdelen. I tabellen finns också en uppgift från tillverkaren om vid vilken lägsta utetemperatur som deras värmepump ska klara av att leverera värme till huset.


För att kunna testa denna enligt standard ställdes värmepumpen om till -15°C. På grund av ett fel i programvaran. Några av de testade luft -vattenvärmepumparna har en elkabel som värmer upp bottenplattan så att vattnet inte ska frysa på nytt utan rinna bort från bottenplattan. Detta ökar elanvändningen . Sen förekommer det också att exempelvis Råd och Rön och olika teknikmagasin genomför tester av värmepumpar.


Värmepump som är bäst i test i Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg