torsdag 30 juli 2015

Element i källare

Har lite värmeproblem i mitt enplanshus med källare. På övervåningen är alla element varma upptill och kalla nedtill. I källaren är dock elementen helkalla.


När pannan får gå i några timmar så stiger trycket i expansionskärlet och den börjar släppa ut vatten. Uppvärmning av källaren ?

Hur får jag varmt och skönt i min källare? I det här blogginlägget går vi igenom hur du som har värmepump får en behaglig temperatur i källaren. Oavsett om du har golvvärme eller element är det första du bör göra att öppna termostaterna. Det får ut värmen genom elementen eller golvslingorna. Om de varit helt stängda under . Renoverade upp alla gamla slottsvred innan.


Allt funkar utom att vissa element i källaren inte blir varma, finns 3st. Hej Någon gång mellan våren o nu så har ngt hänt med vårt element system.

Vet att vi bytte en av kompressorerna detta året så systemet har varit tömt på vatten. Symtoav element i källaren är kalla. Entreplans element fungerar men vissa är inte . Eftersom en källare ligger under jord finns det alltid fukt utanför väggarna och under golvet som gärna vill tränga igenom.


Alltså är det mycket mer komplicerat att inreda ett rum i en källare än ovan jord där ju väggarna faktiskt är ganska torra för det mesta. Och ett rum måste alltid vara torrt för att det skall . Vi bor i hus,med källare. Och i källaren finns allrum och stort sovrum,hobbyrum och badrum. Vi använder källaren mest helger,då. I vår webbutik, och i vissa av våra butiker, finns ett brett utbud av element.


Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element , sätta upp nya vid nyinstallation etc. Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp. Det finns klassiska elelement och värmepaneler, våtrumselement,. Jag stängde av alla element i källaren.


Nu är det klart att utan värme nerifrån behöver elementen ovanför värma mer. Men att förbrukningen faktiskt skulle stiga trodde jag aldrig. Huset är bra isolerat och har en bra energideklaration, betydligt .

Angående hur stort element som behövs så beror det på många faktorer, som rummets placering ( källare ?) Och antal fönster och typ av fönster. Gratis, snabbt och tryggt. Och dessutom jobbet att elda hela tiden.


Så enklast och billigast för tillfället: ett eller två el- element som värmer. Det är inte många källare som har element eller andra värmekällor. Golvvärme och extra element kan lösa det. Källaren är inredd och när vi har gäster brukar de sova där.


Nu när vi installerat Elementfläkten på de tre vattenburna elementen slipper vi använda el-elementen och det är ändå inga problem att hålla temperaturen. Här hittar du bra tips om du får problem med fukt i källaren med mögel, mögelsvamp och murröta på källarväggen. I de allra flesta fall är problemen emellertid dels relativt ytliga och koncentrerade till källaren , dels förhållandevis lätt undanröjda.


Ett billigare alternativ är att sätta in ett värme element. Många husägare och husköpare har rätt så dålig kunskap om farorna med att sätta in golvvärme i källare idag. Har sett på tv och googlat mig till information om IR- element. Behöver du lufta elementen eller fylla på dem? Det är viktigt att se över sina element och här hittar du guiden för vad du behöver göra.


Ibland vill fastighetsägare ha lite värme på sina element i källare eller suterrängvåning även under de vara årstiderna. Värmen till elementen regleras av utomhustemperaturen. Under de varma årstiderna, t. För att få värme även när det är varmt kan du som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg