torsdag 30 juli 2015

Luft vatten pump test

För att få jämförbara resultat har vi fokuserat på pris, effekt och besparingar för luft vatten värmepumparna. Lägst förluster i detta test har Viessmann med 5kilowattimmar per år, följt av Thermia Atec HP med 6kilowattimmar och Daikin med 6kilowattimmar. Till Toshiba luft - vatten. Toshiba Estia har fantastiska resultat i alla kategorier.


Test av värmepumpar är ett av alla test som Folksam genomför årligen.

Värmepumpen, är idag det vanligaste sättet att värma upp villan eller fritidshuset. Fritiden innehåller mycket vatten i olika former för favoritaktiviteterna är skidåkning, fridykning, dykning och båtturer på sjön Sommen. Det vatten som går till radiatorerna är plusgrader och det vatten som går tillbaka är plusgrader vid lägsta inomhustemperatur. Panasonic har än en gång blivit belönade för sina effektiva värmepumpar för privathushåll. Du ska köpa luftvärmepump och vill snabbt få reda på vilken som är den bästa värmepumpen idag.


Teknologisk Institut har nyligen genomfört ett test av Panasonics . Och du har kommit helt rätt!

På denna sida kommer vi nämligen att titta närmare på vilka luftvärmepumpar som vunnit i testerna den senaste tiden. Men du kommer också att få veta vilka saker . Testet visar att att pumparna är effektiva, men också att de har vissa begränsningar. Olika märken och modeller passar olika hushålls förutsättningar, så inte stirra dig inte blind på enskilda testresultat. Fler än hälften av modellerna har stora brister när de värmer vatten till kranar och duschar. Läs mer om enastående resultat för en luft - vatten -värmepump installerad i Umeå och Norrland.


Startat av andersjosefssonse. En bra luftvärmepump ska sänka energikostnaderna och skapa ett behagligt inomhusklimat utan att ljudet stör dig eller grannarna. Men hur vet man vilken pump man ska välja? Waterstage Monoblock är ett enhetsaggregat med sluten köldmediekrets där värmeväxlare, pump , expansionstank, manometer och säkerhetsventil allt finns inbyggt i . Energimyndigheten genomför därför . Det finns flera förklaringar till detta.


En är att det kostar ganska . Tillverkarens egen modellbeteckning på den testade luft- vattenvärmepumpen. Visar vilken typ av varmvattenberedare som luft - vatten - värmepumpen har. Andra värmepumpar som hämtar värme från berg, mark och vatten har fördelen av att energikällorna kan hålla en relativt konstant temperatur året om.

Dessa värden är vid en gradig vatten temp, full kompressoreffekt och total effektåtgång. Hur står sig detta mot motsvarande pump ifrån t. Behåll hjärtat i ditt uppvärmningssystem. Perfekt komplement till panna eller ackumulatortank. All teknik inbyggt i utedelen.


Detta ger en enkel och prisvärd installation mot befintlig värmeanläggning. Man behöver alltså inte byta sin panna utan komplettera. Alltså bör även ljudnivån tas hänsyn till när du väljer din pump , kanske kan det vara värt med en lite dyrare eller mindre effektiv modell om bullret är lägre . Daikin Altherma luft - vatten värmepumpar använder luft-till-vatten värmepumpsteknik för att energieffektivt värrma, kyla och producera tappvarmvatten.


Barnfamiljer brukar även ha större varmvattenförbrukning. Detta kan vara värt att beakta vid dimensioneringen om du har barn. Skillnaden kan vara över 2liter mellan olika modeller. Anläggningen består av utomhusdel, inomhusdel med cirkulationspump och inbyggd kW elpatron, samt en funktionell styrpanel där du . Ett viktigt värde för valet av en värmepump är hur mycket luft den klarar av att värma upp per minut.


Vilken typ av pump du väljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg