onsdag 29 juli 2015

Egenkontroll ventilation mall

Sammanställning av gällande bestämmelser. Lagar, förordningar, föreskrifter och allmänna råd som gäller för verksamheten. Handlingar från myndigheter.


En instruktion, mall eller checklista för egenkontroll är exempel på ett styrande dokument. Man visar därmed att man har organisation, rutiner och åtgärder för att kraven i lagar och .

TILL DIG SOM ÄR SKOLLEDARE. Arbetet med egenkontroll av inomhusmiljön ska främja elevernas hälsa och. Egenkontroll av inomhusmiljön i skolan.


Exempel på rutiner som bör finnas i . Ev - skolor och förskolor. Denna broschyr är framtagen i länet genom MÖTA miljösamverkan i syftet att förbättra. PLANERING AV EGENKONTROLL.

Projektplan (Kvalitets- och miljöplan). Mallen är utformad för att kunna användas för ändring av ventilation. Tänk på att det är viktigt att förankra kontrollplanen med entreprenörerna, så att de faktiskt har egenkontroll som stämmer överens med kontrollplanens kontrollpunkter.


Kontrollplanen ska anpassas efter det aktuella projektet. Omfattningen av egenkontrollen beror på verksamhetens art, storlek och påverkan. Gör egenkontrollen till en naturlig del av ert dagliga arbete. Systematisk brandskyddsarb. Tryckkärl, pannanläggningar och varmvattenberedare.


En komplett samling av alla de ÄTA(ändringar och tilläggsarbeten) och egenkontroller du behöver för att lyckas med dina ventilationsprojekt ! Uppgifter om verksamheten. Företagets namn: Adress: Postadress: Organisationsnummer:. Vid bedömning av hälsobesvär gäller miljöbalkens definition av olägenhet för människors hälsa.


Väg- ledning till bedömning finns i allmänna råd och föreskrifter från myndigheter (t.ex. Folkhälsomyndig- hetens allmänna råd om ventilation och städning) och i miljöbalkens allmänna hänsynsregler. Länkar till dessa hittar du . En checklista för egenkontroll delas ut till alla hushåll en gång per år.

Ska sedan fyllas i och lämna in till styrelsen. Informationsblad om riskområden (radon, buller, ventilation , etc.) 4. Tabell över riktvärden gällande inomhusmiljö. Praktisk vägledning i egenkontrollarbetet. Miljöförvaltningens tillsynsroll och . Verksamheter för undervisning, vård eller annat omhändertagande, exempelvis skolor och förskolor är anmälningspliktiga verksamheter enligt miljöbalken kap. Alla skolor, förskolor, fritidshem och liknande verksamheter ska.


Skolor, förskolor och fritidshem är skyldiga att bedriva en systematisk egenkontroll. Det är den verksamhetsansvarige (ytterst rektor eller föreståndare) som har ansvaret för att . Materialet består bland annat av underlag framtaget av Miljösamverkan f och exempel på rutiner för egenkontroll från förskolan. Ventilation : Datoriserad ventilation med kontinuerlig uppföljning. Filterbyte och funktionskontroll var fjärde månad. OVK-besiktning vart tredje år.


Instruktioner för drift och underhåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg