torsdag 16 juli 2015

Rengöring värmepump

Luftvärmepumpen behöver rengöras med jämna mellanrum. Du måste borsta av lamellerna på inne- och utedelen, samt rengöra filtret. Serva din luftvärmepump själv med Q Effect rengöringsmedel , speciellt framtagen för effektiv rengöring av luftvärmepumpar. Rengöring av luftvärmepumpens utedel. Stäng av strömmen till din luft- luftvärmepump.


Rensa bort löv och annat som hamnat på utedelen av din värmepump.

Torka av de olika plast- och plåtdelarna med en fuktig trasa. Kontrollera att inget har fastnat i utedelen. Nån som vet om man kan göra ren lamellerna på en luftvärmepump själv?


För att kondensvattnet ska kunna . Såg en spray som påstår att det är rengöringsmedel för en dylik, blev. Under uppvärmningssäsongen är det lämpligt att borsta av eller dammsuga inomhusdelens luftfilter ungefär en gång i månaden. Med rengöringsmedel Q Effect från Canvac rengör du enkelt din luftvärmepump. Filmen visar hur du använder ac-cleaner till att rengöra och underhålla din luftvärmepump.


Förutom att hålla din värmepump i skick så tar Pump Rent även bort obehagliga lukter.

Glöm heller inte att göra rent de luftfilter som sitter i din luftvärmepump varannan vecka. Effektiv mot alla typer av smuts. Så här tar du hand om innedelen. När det gäller innedelen är det framförallt värmepumpens filter som är viktigt att rengöra.


All luft som värmepumpen blåser ut i ditt hem passerar genom filtret, så du bör rengöra det åtminstone var tredje månad för att värmepumpen ska fungera optimalt . På en luft- luftvärmepump är det också viktigt att rengöra filtren. Blir filtren blockerade minskar effekten. Att ta till vana att rengöra filtren regelbundet är det . Medlet är anpassat för värmepumpar från alla tillverkare. Vi visar hur du på bästa sätt rengör luftvärmepumpens inner- och utedel. En smutsig luftvärmepump kan tappa upp till av sin kapacitet.


Direktverkande el i hela huset, st luftvärmepump samt braskamin finns i gillestugan i källaren (braskaminen har jag haft möjlighet att elda med vid riktigt kall väderlek tidigare men numera med st pumpar så används den endast till myseldning), samt en . Antingen håller man sig till att rengöra filterna som sitter lösa utan att använda sprayen (luft-tryck) och tar en service var 3:e år (beror på hur dammigt man har det hemma). Damsugning och sköljning räcker. Alla luftvärmepumpar oavsett fabrikat behöver rengöras för att bibehålla sin effekt.


Regelbunden rengöring av hela inomhusdelen, det vill säga filter, kondensor och fläkt är ett måste för att anläggningen ska kunna ge full . Vi har, som väldigt många andra hushåll, en luft-luft- värmepump för uppvärmning av vårat hus. Det är en finurlig pryl som har sänkt uppvärmningskostnaderna rejält för oss. Huset har tidigare värmts upp med hjälp av ineffektiva elradiatorer och i jämförelse med tidigare elkostnader så har vi nu markant .

Filter Innedelens filter måste med jämna mellanrum rengöras. Hur ofta beror på vilken miljö innedelen är installerad i. I början rekommenderas två veckors drift mellan rengöringarna. Se din användarmanual för närmare instruktioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg