måndag 13 juli 2015

Skyddsrör vattenledning

Välkommen in till en riktig VVS-leverantör! Utrymme ska finnas för utdragning av ledning ur skyddsrör. Detta utrymme förläggs på den sida där skyddsrörsbrunn inte är placerad. På vattenledning sätts avstängningsventiler på ömse sidor om skyddsröret utanför brunnen.


Rör i skyddsrör ska om möjligt vara utan skarvar, annars stumsvetsade.

Oavsett vilket så bör du eftersträva att dra rör i rör med ett yttre skyddsrör som installeras så att ett ev läckage rinner ut på ofarligt ställe och så att innerröret blir utbytbart. Om det handlar om kallvatten från brunn så kan du ta PEM slang ( svart polyeten). Till varm och kallvatten till tappställen kan du använda . Dra inkommande vattenledning genom vägg?


Glidskor monteras runt ett mediarör när det ska dras igenom ett skyddsrör. Glidskon un- derlättar arbetet samt skyddar mediaröret för att komma i kontakt med skyddsröret efter det är monterat. Låg friktion mellan glidsko och skyddsrör ger låga belastningar på me- diaröret vid genomdragning i . Brunnar och ventiler ska placeras lätt åtkomliga för framtida underhåll.

Tryckledning ska förses med glidsko eller rullstöd i skyddsledningen. Se principritning PBC (AMA. Anläggning). För att säkerställa att VA-kollektivet inom Region Gotland får ett för i framtiden tillförlitligt och robust VA-system, har denna handling tagits fram. Projekterings- och anläggningsanvisningar är gjorda utifrån det sätt som vi bedömer är det bästa, för att säkerställa framtida byggande av VA-system.


Fyllningshöjden under spår skall vara enligt avsnitt 5. Skyddsrör vid längsgående tryckledning. Vatten- och tryckavloppsledning. Ulefos rörstö eller glidskor som de också kallas, är tillverkade helt av PE. Rinkaby Rör säljer VVS, För klamring av skyddsrör. Vid installationsfasen pressas betongröret in i jorden med hydraulcylindrar, i fronten framför betongröret sitter en borr- och styrutrustning.


Borrhuvudet lösgör jorden . Om skyddsrör används ska vattenledningen fixeras så att rörelser inte uppkommer. Vid större skillnader mellan skyddsrör och vattenledning kan rörstöd behöva användas. I skyddsrör för vattenledning får inga andra ledningar förläggas. Urkopplad större ytterkant.


Alla urkopplade vattenledningar och serviser med dimension 40 ytterkanterna. Alla skyddsrör och elkabelrör, som tillhör vatten.

Markarbeten vid förläggning utan skyddsrör. För ledning med skyddsrör ställs inga krav på ledningsbädd och fyllning. Avloppsledning för självfall. Tryckavloppsledning, gastät självfallsavloppsledning. Flexibelt system för permanent eller tillfällig vattenledning i husvagn, båt, stuga, trädgård m. Tillåtna DN-storlekar eller diametrar för vattenledningar är 4 6 och 1millimeter.


För plaströr avser DN-måttet ytterdiameter och för metallrör innerdiameter. Förgreningar av vattenledning ska göras utanför byggnad. I fråga om installerade vattenledningar och avlopp gäller samma vid en grundlig renovering som vid nybyggnad.


Nya avlopp består i regel av PP- eller PVC-plast, av vilka polypropen är ett miljövänligare alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg