måndag 27 juli 2015

Avfuktare kallgarage

Med tanke på den fuktiga luften i Göteborg så blir det förmodligen en lösning med avfuktare. Antingen Munter eller en billigare variant. Fast det får nog bli på nästa . En_slitstark_avfuktare_till_dit.


Det egentliga problemet är att luftfuktigheten är för hög.

Det har blivit dags att fixa ventilation i garaget :) Har fått tips att det är bättre att sätta en avfuktare istället för ventilation! Ni vet bilen drar in massa fukt, cyklar leksaker m. Går det att sätta in en avfuktare trots att det inte är isolerat? Har läst både här och där och hittade nå´t om att risken finns att fukten utifrån oxå dras in då väggen torkas innifrån. Dessutom är ju det inte helt tätt förstås då det är ventilerat vid taket m. Jämför bara testresultat vid samma yttre förutsättningar.


Tänk på att jämföra avfuktarna vid samma relativa luftfuktighet och omgivningstemperatur som är vanligast i det utrymme där de ska stå, annars kan det bli missvisande. En och samma avfuktare är olika effektiv beroende på miljön där den används.

Planerar att ställa in bilarna i ett kallgarage men är orolig för fukten. Så länge det är riktigt kallt ute bör det ju inte vara några problem men under de perioder temperaturen rör sig runt blir det mer problematiskt. Kan det räcka med att ställa in en avfuktare eller är det en carcoon som gäller? Det är ju inte direkt svårt att installera en avfuktare.


Egentligen borde alla som har ett garage ha en avfuktare installerad i garaget. Detta givetvis oavsett om man använder det som bilförvaring eller förråd. Själv har jag trebilsgarage, och har således avfuktare vid varje dörr.


Bruksbilen får stå ute året om! Finns det något annat man kan göra ? Du kan vinterbona garaget eller isolera och installera en värmekälla. Det går inte att endast isolera för då är luften fortfarande för . Som ägare av hus och fastigheter ställs man vanligen inför faktum att naturlig avfuktning inte räcker till, d. Då bör någon typ av avfuktare införskaffas och just vilken av de olika typerna man kan . Känns det osäkert att välja mellan det stora sortiment som erbjuds på marknaden , läs då vår information om att välja rätt avfuktare.


Vi har lagt ner ett stort arbete på att finna de kostnadseffektivaste avfuktaraggregaten! Kriterier som låg inköpskostnad relaterat till prestanda, hållbarhet och användarvänlighet har beaktats, .

Visste du att en avfuktare är som en liten värmepump? Börjar få ont om plats men kommit på en lösning om att förvara Golfen i ett kallgarage över vintern. Garaget är isolerat och delvis under jord. Varför inte ställa dit en riktig avfuktare som alltid ser till att hålla nere luftfuktigheten även när nån kör ine en varm våt bil.


Bäst av allt är en elektriskt driven avfuktare. I brist på elektricitet finns det torrbollar som drar till sig fukten i luften och samlar upp vattnet i en bägare. De älskar att gnaga på gummislangar, elkablar och bilarnas klädsel.


Eftersom det alltid finns en risk för . Ett fuktigt kallgarage är ingen höjdare. Vanligast är denna företeelse under vintern och följderna kan bli att mögel och svamp får grogrund samt att bilen skadas. Detta är inte så roligt naturligtvis men faktum är att detta är vanligare än man tror. Förmodligen beror detta på att gemene man . De har olika modeller, en serie arbetar.


Problemet är alltså inte att ett kallgarage är lite varmare än uteluften, utan när kallagaraget är kallare än uteluften. Likaså är temperaturhöjningen när man kör in bilen . Ska jag ha ett olje element på eller ska jag ha en avfuktare ? Själv så har jag vintertid vagnen i kallgarage , vill inte få snö som smälter och fryser hela tiden. Att stänga ventilerna i en obebodd vagn låter som en dålig ide om man inte samtidigt sätter in en avfuktare.


Allt som jag har i garaget blir fuktigt och far illa av den höga luftfuktigheten. Ventilationen är i det närmaste obefintlig. Ska jag montera in en kraftig kanalfläkt eller ska jag skaffa en avfuktare ? Micke On a clear day you can fly forever . Det är en effektiv avfuktare även i kallgarage och för vinterförvaring av sommarstugor.


Om du har en villa med krypgrund . HomeDry använder sorptionstekniken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg