torsdag 9 juli 2015

Frysskydd vattenledning

Här hittar du allt du behöver för att frostskydda dina vattenrör. Spara pengar genom att beställ online - enkelt och billigt! Frostvakt från Ebeco är en snabb och smidig lösning för frostskydd mot skador på vattenrör och avloppsrör.


Använd frostskyddskabel för frostskydd i växthus, båt eller sommarstuga. Värmekabel för vattenledning till dina system.

Med en värmekabel håller du vattenledningen frostfri och isfri. Den kan användas inuti eller utanpå en vattenledning. I denna kategorin hittar du . Här finns diverse frostskydd olika storlekar och längder. Elslinga med värme ger bra frostskydd på vintern. Allt från frostvakt till vattenledningar till frostvakter till mindre rum.


Värmesystem från DEVI erbjuder en mångsidig lösning för skydd av vattenledningar (inklusive dricksvattenledningar) mot frost.

Rinkaby Rör säljer frostskydd och värmekabel för att hålla vattnet rinnande i er bostad. VA-ledningar i mark kan ofta frostskyddas istället för att läggs på frostfritt djup. Använd STYROFOAM-skivor, se förenklad dimensionering här. Dessa används ofta vid installationer t. Med en serieresistiv värmekabel får du en värmkabel som ger . En ledningsförläggning ovan frostfritt djup kräver någon form av frostskydd för att förhindra frysning. Skandinavisk Kommunalteknik AB har tillsammans med svensk- och norsk byggforskning, svenska kommuner samt materialleverantörer utvecklat tekniken för grunt förlagda ledningar, så kallad ”lätt kommunalteknik”.


Hur djup måste en vattenledning ligga för att vara frostfri ( Örebro trakten). Räcker det att lägga en isolerad (Prisol) vattenledning på cm. Visar inlägg (av totalt). Din information: Namn (obligatoriskt):.


E-post (publiceras inte) . Frostskyddskabel – för frostskydd och varmhållning. Vattenrör, tankar och cisterner som fryser kan sprängas och orsaka mycket omfattande och kostbara skador. Vid montage inuti vattenledning förses röret med mässingsgenomföring, ge- nom vilken kabeln förs in i röret.


Röret ska isoleras minst 30mm eller grävas ner minst 50cm i marken.

Anslut stickproppen till vägguttag 230V och jordfelsbry- tare. Avsedd för tillfälliga eller permanenta uppvärmningsbehov. Isotermrör för vatten levereras med grått ytterrör, isotermrör för tryckavlopp levereras med ett rödbrunt ytterrör och ohms värmekabel (motståndskabel) som frostskydd. Isotermrör består av ett innerrör PESDRPN 1(c=25) och ett ytterrör med ett isolerande luftlager, värme och kylreflekterande aluminiumfolie och . Mobil frostskyddskabel med jordad stickpropp för anslutning direkt till 2V. Självreglerande, anpassar sig efter omgivningens temperatur och kan läggas såväl inuti som utanpå rör.


Passar för de flesta situationer av frostskydd , t. Maximal kabellängd: utvändig 1m, invändig m. Har inte behövt använda den hittills på fyra år. Ett sätt att minska risken för frysning är att hålla vattnet i rörelse, dvs låta kranen stå och droppa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg