torsdag 30 juli 2015

Stos till köksfläkt

Trumsats för köksfläkt 1- På stosens nippel trär man över köksfläktsslangen som sedan fästs med en slangklämma. Detta är ett färdigt kit för inkoppling av en köksfläkt. Följande produkter ingår:.


Andra ändan av slangen fästs med en slangklämma mot köksfläktens stos. Stosen placeras på utsidan och spiroröret trycks i mot stosens ände som är försedd med gummitätning som ger en tät koppling. Spirorör är ett flexibelt kanalsystem av galvaniserad stålplåt för ventilation.

Spiralrören kallas ofta spirorör eftersom den. Testad på Statens Provningsanstalt i Borås. Ventilation från Byggmax. Tillverkas i rördimension 1mm, dimensions- förändring 160125mm medföljer vid leverans.


Huvens ovankant skall var horisontell. Säkert har du någon gång fått stekos som ett slag i ansiktet då du kommit på besök till någon som är i färd med att laga mat och inte har en köksfläkt igång. Hela bostaden luktar inpyrt och matfettet sprider sig till möbler och textilier.


Enbart för att slippa matos är det värt att sätta in eller att byta ut en gammal köksfläkt.

Fresh fläktar kan kompletteras med olika tillbehör. Kallrasskydd är ett backspjäll som förhindrar drag när fläkten är avstängd. Montage av kallraskydd rekommenderas när fläkt monteras med väggenomföring.


Täckplatta monteras där fläkten ej täcker kanalens öppning. Finns i storlek 1mm och 1mm. Väggrör Ø1i vit ABS-plast för väggenomföring vid montering av fläkt eller väggventil.


Hällen är monterad i en polerad och tonad betongbänkskiva. Väggen är delvis kaklad och delvis putsad och målad vit. Imkanalen är reducerad från fläktens 1mm stos med en fläns från Bauhaus. Luftflödet refererar till användning med raka stos. Värmeåtervinningsaggregat EOS, Pax.


Spjällmotor - Belimo SF24A-S2. Fjäderåtergångsmotor för styrning av spjäll i ventilationsanläggningar. Dock kan det lätt bli problem den dag man byter uppvärmningssystem eller installerar en ny köksfläkt , vilket kan rubba balansen. I moderna kök finns nästan alltid en fläkt som tar hand om oset från matlagningen.


På insidan monteras en stos som tätas med silikon mot väggen. Avståndet mellan hushållsspis och fläkt regleras inte av några byggregler. Det som gäller är att få en god arbetsmiljö för matlagning och att ingen brandfara ska uppstå.

Ett normalt standardmått är ca: centimeter mellan spis och fläkt användas. För gasspisar är det lite viktigare att ha ett avstånd så att temperaturen till . Filter Köksfläkt Decor 8har dekorativa stålfilter och den indikerar när det är dags för rengöring. Den kan också användas med kolfilter för recirkulering av luften.


Kolfilter är tillbehör som får skaffas separat. Kanalanslutning Decor 8ska anslutas till en stos med 1mm diameter. Skall ansluta en köksfläkt till en imkanal med hjälp av en stos. Min undran är hur skall jag täta stosen gentemot väggen och imkanalen så det inte läcker luft.


Väggen består av puts och betong, fyra skruvar är ju givet, men jag antar att det inte räcker utan . Tillbehör till din Köksfläkt har vi i sortimentet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg