onsdag 15 juli 2015

Ventilationsfläkt på taket

I vårt hus har vi så kallad mekanisk frånluftstyrd ventilation , jag tror det heter så i alla fall. Det är en fläkt på taket som styrs via. Visa per sida, Visa per sida, Visa per sida, Visa per sida, Visa. Våra olika modeller har alla funktioner och finesser som skiljer dem åt, men har två saker gemensamt: Hög kvalitet och ett lägre pris.


Ventilationsfläkt finns det olika lösningar på. Vi hjälper ditt system på din villa eller fastighet att bli både funktionell och ge rätt från och tilluft.

Har du valt en frihängande fläktkupa, eller har ditt kök öppen planlösning eller lång ventilationskanal med krökningar? Då är det smartaste sättet att få en riktigt tyst och effektiv ventilation att placera fläktmotorn utanför köket som på taket , ytterväggen eller vinden. Den externa fläkten betjänar bara köket, regleras i olika.


Fläktmotorer för villaägare och Brf. Vi har reservdelar och bästa pris av fläktmotorer som Svab-7-8-Sebovex- Rexovent- Rdaa- Acf- Essvent- Jbdd- Temovex. Principen är densamma som självdrag med skillnaden att du drar ut luften mekaniskt med hjälp av fläktar.


Fläkten är kopplad till ett kanalsystem och kan vara placerad på vinden, i spiskåpan eller i en huv ute på taket. Problem och förslag på lösning i . De flesta småhus är idag nästan helt lufttäta eftersom de har plastfolie i både väggar och tak.

Om du bor i ett hus som är tätt och välisolerat kan några tecken på att du behöver bättre ventilation vara igenimmade fönster, dålig lukt och även allergiproblem och hudirritationer. Och hur påverkar den vinden och yttertaket? På så sätt får man en naturlig luftcirkulation genom bostaden.


Idag bygger man bostäderna mycket tätare och det innebär att man under de varma årstiderna knappast har någon ventilation överhuvudtaget med detta system. Badrumsfläkten är ofta ett måste i ett badrum. Så varför inte köpa en smart och snygg fläkt som gör jobbet utan att du behöver tänka på det. Numera kan tilluftsdon i ytterväggar förses med filter som avskiljer de grövsta föroreningarna.


Genom att noggrant dimensionera och placera donen kan drag och kallras motverkas. F-system med fläktstyrd frånluft för villor. Frånluftssfläkt placeras i kök och på tak.


Fläktarna kan styras från spiskåpa. Sug ut fukten genom taket. Med en badrumsfläkt får man hela tiden in ny luft i badrummet samtidigt som man blir av med den fuktiga luften. Kan fläkten monteras i en vägg är det relativt lätt.


Se här hur man gör om den ska monteras i taket. Min badrumsfläkt droppar. Det måste bero på kondens i röret, men hur undviker jag det? Hur undviker jag kondens? Utblåset går genom taket.

Enkla ventilationstekniker. En villa är som ett stort hjärta som kontinuerligt behöver nytt syre för att må bra. En god luftväxling påverkar även din hälsa och allmänna komfort. Här får du tips om hur du kontrollerar ventilationen och åtgärdar eventuella brister.


Vi människor, stora som små, tillbringar en stor del av vårt liv inomhus. I badrummet är det viktigt att den fuktiga luften efter dusch och bad snabbt ventileras bort och ut ur huset. Köp gärna en fläkt som aktiveras av fukthalten i luften. Bestäm var fläkten ska sitta och borra ett hål med ett extra långt borrstål . Du som äger ditt hus ska kontrollera så att ventilationen fungerar. Frisk luft i bostaden är viktigt för vår hälsa.


Minst en gång varannan timme bör inomhusluften ersättas med ny uteluft. Här kan du läsa hur du själv kan kontrollera ventilationen. Vi utgår från några vanliga problem som kan orsaka dålig inneluft .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg