måndag 4 juli 2016

Bergvärme besparing

I samband med detta får du också reda på hur stor besparing du kan förvänta dig årsvis jämfört med befintligt uppvärmningssystem - med din valda bergvärmepump och . Så mycket kostar bergvärme att installera. Omkostnader , besparing och återbetalningstid. Den som byter från el eller olja till en bergvärmepump sparar i snitt procent av energin.


Men skillnaderna är stora mellan olika system visar ett stort fälttest från Energimyndigheten.

Vi räknar här ut besparing med bergvärmepump i fem enkla steg - hur mycket sparar du per år och hur lång tid tar det innan en bergvärmeinstallation har betalat sig. Här kan du läsa Del 1: DEL 1: Exempel på offert och kostnad för bergvärme. En bergvärmepump är det dyraste värmepumpalternativet och är för många en stor investering.


Trots detta så är bergvärmepumpen mycket vanlig i Sverige. Det är många som inser att det finns stora besparingsmöjligheter med en investering av denna typ av värmepump. Faktum är att bergvärmepumpen . När år har passerat utgår vi från att man måste skaffa . Månatlig besparing med bergvärme.

Månadskostnad med bergvärme , Månadskostnad med direktverkande elektricitet. Vill du ta reda på om bergvärme passar hemma hos dig? Undrar du vad det skulle kosta? Vi kan hjälpa dig med offert eller hembesök, så att du får bättre koll.


Om du värmer ditt hus med fjärrvärme eller med en fungerande bergvärme - eller pelletsanläggning så är en luftvärmepump inte lika lönsam. Följ vår enkla steg- för-steg guide nedan för att se vilken pump som passar dig, hur stor besparing du kan göra med en luftvärmepump i hemmet och se när investeringen har betalat . Bergvärme ger en hög besparing. SCOP, visar effektiviteten under ett år för uppvärmning och varmvatten.


Be- sparingen för uppvärmningen kan bli mer än procent i en normalstor villa, där en el- eller . Resultatet baseras på valet av värmepumpsmodell eftersom dess prestanda varierar. Nu är det är väldigt enkelt att välja rätt bergvärmepump. Brf Skåpbo lägenheter med lokaler som gym. Här har vi installerat varvtalstyrda bergvärmepumpar och styrning för kommande ventilation. BRF i Handen ca 2lägenheter.


Glöm krånglig dimensionering och besvärlig rördragning. I det långa loppet ger bergvärme högst besparing. Installationskostnaden är något högre jämfört .

En vanlig fråga när man överväger att skaffa värmepump är om man ska välja markvärme (jordvärme) eller bergvärme. Det viktiga är att själva värmepumpen dimensioneras rätt och att du gör en noggrann kalkyl på din årliga besparing i relation till vad du betalar för din markvärme-installation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg