fredag 8 juli 2016

Murad kamin

En platsbyggd kamin (spis) behöver inte ta mer plats än en vanlig kamin. Men man kan också ta ut svängarna rejält. Det gör det så mycket roligare, att med en smart konstruktion och snygg design få plats med en perfekt eld.


Tyska Brunners kamininsatser hör till de bästa konstruktionerna som går att hitta på marknaden. Vi är ledande i Europa inom utveckling och produktion av murspisar och kaminer.

Se vårt stora utbud här - Nordpeis. Att mura upp en eldstad efter egna önskemål och göra sin egen nisch är något som många kunder drar nytta av. Contura imed vinklad lucka och Lotus H5W Black Magic som bland annat är några . Sköna hem är en inspirationskälla för heminredning med mängder av inspirationsgallerier. Mura öppen spis med spisinsats? Här hittar du tips om murspis och gör det själv beskrivning om hur du murar en öppen spis med spisinsats, en sk.


De byggs mer eller mindre som en hybrid mellan öppen spis, kakelugn och kamin. Själva stommen i sig är rejäl av sten, vilket kan lagra värme, och eldstaden består av en insats som påminner om en kamin.

Dessa ger i alla fall en del av mysfaktorn till en bråkdel av priset för en äkta murad spis. Vi har även större kamininsater för dig som vill designa och mura upp din egen eldstad. Du kan mura in kamininsatsen själv och på så vis få en eldstad som matchar din inredning arkitektur. Denna pin hittades av Johanna Paulsson.


Hitta (och spara!) dina egna pins på Pinterest. Hittat en putsfärg som klarar upp till grader, inte kan väl en kamin bli varmare utanpå? Då borde ju inte en vägg av.


Jag tror inte att det finns någon kamin som bara blir 60º när man eldar. Rörspisar däremot blir det. För övrigt är det ingen kamin utan en murad spis med insats. Som ett riktmärke tar ett montage av en kamin , där det finns en befintlig murad skorsten, ca 4-timmar för fackmän.


Man kan också låta fackmän göra jobbet. Vid montage av både kamin och stålskorsten får man räkna med en montagetid på 1- dagar för man. Montagetiden beror på hur stort projektet är och vilken kamin.


Här i galleriet kan du se bilder på nybyggnationer och installationer av eldstäder och skorstensarbeten som vi utfört och förhoppningsvis få inspiration och idéer. Klicka på miniatyrerna för större bild. Installation av eldstad i Saltsjö-Boo.

Vindsvåning Upplandsgatan. Vem vill inte ha en sprakande brasa som hett sällskap när höstmörkret sänker sig därute? Så här gick det till när vi byggde en murspis som är både. Såga hål i golvetbrEn murad spis är tung. Ett av två allrum på bottenplan.


Vedkamin till och med i badrummet. Contura Iär en kassett sommonteras i en murad kamin. Med våra insatskaminer kan du låta kreativiteten flöda och skapa en helt unik murad kamin.


Energihuset fi ck sköta allt och det fungeradeklanderfritt. Använd lecablock, tegelsten eller annat ej brännbart material för att skapa en spis som ingen annan har. Skyddad solig uteplats med trätrall i anslutning till entrén samt egen ingång till företagardel alt generationsboende. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar.


Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis! Vad kostar det att installera kamin totalt inkl kamin skorsten och installation? Låt säga att kaminen kostar 15.


Insatsen Contura ihar en rak lucka som hissas för att öppna och stänga. Kamin -insats Contura iför egen inbyggnad. Nu kan du skapa din egen eldstad med en insats av högsta kvalitet och med ett riktigt generöst glas.


Med den effektiva förbränningstekniken får du helt enkelt mer värme för veden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg