fredag 22 juli 2016

Kallt i lägenheten bostadsrätt

Så kallt får det vara inomhus. Så här kan du själv kolla att det är rätt temperatur i din bostadsrätt. Köp en termometer och kolla om det är lika varmt överallt i lägenheten.


Många mäter bara temperaturen på fönsterbrädan. Det ska man inte göra, säger Elisabeth .

Alla boende klagar över rumstemp på 20C eller lägre? Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga! Den rekommenderade lufttemperaturen enligt Folkhälsomyndigheten för både bostadsrätter och hyresrätter är till 23 . Det har pågått lite av en cirkus här i våran brf.


Första kontakten var med fastighetsskötaren som kom förbi 2-gånger och luftade radiatorerna . I övergångsperioden mellan höst och vinter upplever många att det är kallt i lägenheten. Vad är skälig temperatur?

SBCs fem-stegs-guide för kalla lägenheter. Kolla möbler och element – Se över dina element och hur värmeregleringen fungerar. Tycker man att det känns för kallt i lägenheten ska man enligt henne göra en felanmäla så fort som möjligt. Till hyresvärden om du bor i hyresrätt och till styrelsen i bostadsrättsföreningen om du bor i bostadsrätt. Felanmäla bör du göra dels för att problemet ska kunna åtgärdas och dels på grund av att du . Vänd dig till hyresvärden om du bor i hyresrätt, och till bostadsrättsföreningen om du bor i bostadsrätt.


Vägrar din värd eller styrelse göra något kan du vända dig till hyresnämnden eller miljökontoret i din kommun. De kan kräva åtgärder, och du kan få kompensation om det varit kallt i din lägenhet en . En för varm lokal får sämre prestationsförmåga. När ni vill vädra så uppnår ni bästa resultat genom att öppna alla fönster i lägenheten under en kort stun stäng sedan samtliga fönster så det inte blir kallt i lägenheten. Annat som påverkar värmen i lägenheten är att det finns folk som låter porten stå öppen i entrén.


Sitter du och fryser i en bostadsrätt eller kanske en hyresrätt? Det är ett vanligt problem det svenska klgar över, anledningen är såklart att det kostar pengar att värma upp lägenheten. Men vilka temperaturer kan man kräva i sin lägenhet , och kan man kräva ersättning för detta. I denna artikel ska vi fördjupa .

Om det fortsätter att vara kallt i lägenheten under en längre period behövs även andra åtgärder. Om man inte får den hjälp man behöver kan man. För ett år sedan köpte vi en bostadsrätt , nu känns det som vårt största misstag.


Rutten förrådsdörr, trasiga element, och elledningar som är sönder. Men vad vi än säger får vi svaret att vi köpt i befintligt skick, föreningen tänker inte göra något. Svar: Elledningar som tjänar fler än en lägenhet. Det kalla vädret väcker frågan om hur låga temperaturer som kan accepteras inomhus.


Medan villaägare så klart bestämmer själva, finns normer för hur det bör vara när man hyr eller bor i bostadsrätt. Sjunker gradantalet under grader bör . Jag köpte värmeelement för förvaltaren sa att det som blir extra får styrelsen stå för. Om temperaturen är för varm eller kall i din lägenhet kan du ha rätt till hyresreduktion. Under större delen av året så ska temperaturen ligga mellan 20- grader, men under sommaren tillåts även temperaturer på upp till grader. Hur låg eller hög temperatur som tillåts varierar därför beroende på årstid.


Folkhälsomyndighetens rekommendationer som säger att temperaturen i en lägenhet ska ligga på minst grader på vintern och högst grader på sommaren. Och den rekommendationen ska faktiskt hållas. Så om du betalar för en varmhyra så spelar det ingen roll om du bor i en bostadsrätt eller en . Bott i hyresrätt i större delen av mitt liv och tycker att där det varit fjärrvärme i huset så är det alltid kallt så fort våren eller hösten kommer. Blir svinkallt i lägenheten nu t. Har varit neråt nollan flera nätter men det. Jag bor i bostadsrätt och här är samma problem.


Generellt sett tycker vi att det är ganska svalt i lägenheten nu, om än inte otrevligt kallt. Elementen är mycket sällan varma utan helt kalla eller svagt ljumma. Vi tycker oss kunna märka att det strömmar i elementen men utan nämnbar värme. Har den fjärrvärme som kommer till föreningen via fjärrvärmenätet .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg