måndag 18 juli 2016

Fläkt i tvättstuga

Håller på med en ombyggnad av badrummet och nybyggnad av en tvättstuga. Huset är ett gammalt hus med självdrag. I badrummet finns idag en PAX- fläkt som suger ut fuktig luft ut genom taket.


Intill badrummet håller jag på att färdigställa vår nya tvättstuga. Tvättstugan har fönster ut, medan .

Om luften har fel väg beror det på att tillluften är för dålig. Det är inte övertrycket i skorstenen som gör att luften går fel väg utan undertrycket som skapas av fläkten. PAX- fläkten bör placeras i utrymmen där luften på något vis förorenas. Alltså så nära ”källan” till föroreningen som möjligt. Där det finns tvättstuga i betongkällare är inte avfuktning riktigt lika viktig att uföra snabbt då konstruktionen i sig är mer fuktförlåtande än en villa i trä eller i en källare.


Till väl fungerande ventilation behövs fläkt , med andra ord mekanisk frånluftsventilation. Jag vill sätta in en fuktstyrd fläkt för att ventilera ut efter duschning.

Torktumlaren som kommer att stå där ska ha kondensfunktion så den kopplas inte till någon ventil. Det finns idag en ventil för in-luft på . Snabbt, enkelt och till ett bra pris. En ny, modern, badrumsfläkt kan ha en förvånansvärt stor effekt på luftmiljön i hemmet.


Vi har flera prisvärda kvalitetsmodeller att välja bland. Andas bättre luftSöker du en kanalfläkt eller en annan typ av fläkt för till exempel kök och badrum? Vi på Byggmax jobbar på . Badrumsfläkten är ofta ett måste i ett badrum. Så varför inte köpa en smart och snygg fläkt som gör jobbet utan att du behöver tänka på det. Köp produkter för ventilation, fläktar , värmeåtervinning och radonsanering på faktura.


I En dåligt ventilerad tvättstuga kan avfuktaren hjälpa tvätten att torka fortare och förhindra att skadlig fukt i luften inte kommer ut i huset. Detta gäller överallt i huset, men speciellt i våtutrymmen (badrum, tvättstuga och liknande). För att undvika problem måste denna fukt ventileras bort. Förslag: PAX har fläktar med elektronisk fukt- och tids- styrning som är speciellt anpassade för utrymmen där fukt kan uppstå.


Om man skall välja något av det vad är mest effektivt i detta fall? Men den här mamman har ordnat den perfekta tvättstugan.

Med hjälp av fantasi, eget arbete, fynd och små, små medel har hon tänkt på allt och lyckats skapa en supereffektiv tvättstuga på ingen yta alls. Tre lådor och en liten fläkt var allt som behövdes. Bilden visar hur ett hus med självdrags- ventilation kan uppnå en god luftomsättning med hjälp av Pax- fläktar och ventiler. Sovrum, vardagsrum, allrum etc.


Detta är A och O för att få tvätten torr. Det allra bästa är en tvättstuga med fönster som går att öppna. Saknas fönster - införskaffa en fläkt ! Ligger tvättrummet i en fuktig källare kan en luftavfuktare vara bra, särskilt på sommaren då värmen är avstängd i huset.


Dessa ska tåla vatten men behöver inte . Klassisj design som ger ditt kök ett tidlöst utseende. Här nedan hittar du ett urval av torkrum. Torkrum är något som är underskattat i våra källarutrymmen idag.


Ofta är dessa helt felkonstruerade, vilket innebär att det tar alldeles för lång tid samt förbrukar onödigt mycket energi. Ring eller maila gärna så kan vi hjälpa er att bygga det optimala torkrummet! Tilluft kommer på samma sätt som i ett hus med självdragsventilation. Såväl tilluft som frånluft styrs av fläktar.


Fläktstyrd från- och tilluft. Vi levererar det mesta du behöver för ditt kök till det lägsta priset! Här kan du välja mellan hundratals diskbänkar, blandare, fläktor, etc.


Alla produkter levereras av tillverkare som är kända för hög kvalitet och utförande. Köp säkert och billigt med oss! Avståndet till fläktkåpan bör tex vara större om du väljer gas. Induktionshäll bygger mer än en traditionell häll och kräver magnetiska kokkärl. Välj fläktkåpa som har rätt storlek, ljudnivå och effekt till ditt kök.


Har du en öppen planlösning är det extra viktigt att välja en tyst diskmaskin och fläkt. Kontakta din närmaste utställning . Välkommen till PriceRunner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg