tisdag 26 juli 2016

Ventilgaller gjutjärn

Ventiler och ventilgaller i gjutjärn. Galler, gjutjärnsventiler, rosettventiler med stos för att ventilera hus. Passande för både gamla och nya hus. Vred i obehandlat gjutjärn med hake.


Visar 21–av resultat. Hålen sitter på cc-mått 1cm.

Välkommen till Sekelskifte och våra gammaldags ventilgaller ! Gjutjärnsventiler och ventiler i mässing finner du hos Sekelskifte. Ett ventilgaller är en vikig del både när det gäller design och funktion. Därför har BAUHAUS ett stort utbud av galler i många olika former, färger och ma. Avståndet mellan skruvhålen är 1mm. Här hittar du ventilgaller i Järn.


Hittar du inte ventilgallert du söker kontakta oss. Luckan skall stå öppen sommartid och vara stängd vintertid. Vi restaurerar, bevarar och vårdar äldre byggnader och miljöer – från minsta torp till slott och kyrkor.

Replik efter gammalt original. Storlek: ca 1x 1cm. Jag har letat på många ställen på nätet (byggnadsvårdsbutiker, kaminbutiker och liknande) och här i forumet men inte hittat något lämpligt. Jag söker två ventilgaller att sätta i murstocken för självdrag som ser snygga ut, alltså inga tallriksventiler eller fula plastgaller som finns i bygghandeln.


Sitter och letar efter vackra ventilgaller i gjutjärn. Kom gärna med tips på vart jag kan finna liknande som här nedan och till ett humant pris. Det här ventilgallret fann jag på Nacka Byggnadsvård AB´s hemsida o webbshop.


Nu finns produkten i kundvagnen. Målade, i övrigt hela och fina, inga sprickor. Vill du få en värdering utförd? Gamla ventilgallerTjockt lager av gammal färg. Den gallerförsedda friskluftsventilen har tillverkats för oss enligt gammal modell.


Bolinders luckor, yttermått 43xcm. EH-8första uppstart s. Inställning av tid och datum. För att ta extra anslutningar.


Till att börja med har en ventil olika typer av material i sina respektive delar. Det kan låta självklart: en ventil i gjutjärn består inte genomgående av gjutjärn.

Som exempel tar vi en mjuktätad vridspjällsventil. Den består i det här fallet av ett hus i gjutjärn , en tätning i EPDM och en spjällskiva i syrafast stål. Fördelar: – praktiskt taget obegränsad livslängd – lättrengjorda, hygieniska ( Kalor) – lämpliga för bottenanslutning och inbyggd ventil – klassisk design – standardutförande: block på sektioner och fabriksmonterade block med års garanti – RAL-kulörer kan väljas – möjlighet till en extra utgång – justerbar värmeeffekt . Styrventiler för bruk i värme-, kyl- och ventilationssystem.


De är avsedda att användas tillsammans med Regins RVAN-ställdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg