tisdag 12 juli 2016

Ved pelletskamin

Egentillverkade kombikamin typ UNICOMBI och RMför ved och pellets. Vid vedeldning eller pelletseldning fungerar UNICOMBI och RMsom en effektiv vedkamin och effektiv pelletskamin. Kombinerad för pellets och ved.


Ecotec Tyr är en helautomatisk pelletskamin. Det innebär att det är varmt och skönt när du kommer hem. Den behöver ingen passning, den styrs via en termostat som placeras strategiskt i huset för optimal värmespridning.

Vid eldning ger det låga utsläpp av kolväten och partiklar, och dessutom ger det en mindre mängd aska jämfört med ved. Enkelheten med pellets möter mysfaktorn med ved ! Aduro Här en unik kamin som skapar möjlighet att byta mellan det bästa av två världar med miljövänlig uppvärmning från trädpellets och stämningsfull eldning med ved. Allt ihoppackat i en stilren design. Du kan använda Aduro Hprecis som en vanlig Aduro braskamin . Invicta har efter en lång tids utveckling lyckats med att ta fram en kamin som fungerar med både ved och pellets.


Enkel att använda det är lätt att växla från ved till pellets. Det är endast frammatningen av pellets som kräver el.

Njut av den levande elden från veden och när det är tid att lägga sig då slår vi över till pelletsläge. I testet ingår olika modeller av pelletskaminer och modeller av kombikaminer som kan eldas med både pellets och ved. En pelletskamin kräver lite el för att fungera. En del är specad till 300W 230VAC, antar att det är vid tändning.


Nyhet_ved__pellets_kamin_Aduro. Namnet signalerar framtid och betonar, att kaminen kan fungera med båda pellets och vanlig ved. Den snyggaste pellets kamin i världen? Den mest användarvänlige kaminen i världen? Eller kanske båda delar – och mycket mer.


Vi kallar kaminen Aduro H- The Hybrid Stove. En kamin som eldas med ved eller annat biobränsle är ett klimatsmart komplement till din befintliga värmekälla. Den kan också vara ett mysigt inslag i innemiljön. Samtidigt finns hälsorisker med en kamin som inte eldas på rätt sätt. Ofullständig förbränning med för dåligt luftintag till eldstaden och stark rökutveckling kan ge . Kaminerna kräver tillgång till el 230V eller 12V (bilbatteri) för att fungera med pellets.


Vissa modeller kan även användas med ved (EcoTec Tyr). Du kan välja bland ett stort antal modeller, ytmaterial och färger.

Med Ariterm Drag kan en pelletskamin istalleras utan skorsten vid en yttervägg. Anledningen till att man väljer en pelletskamin är ofta att man vill spara pengar i längden. Att elda pellets är mer effektivt, mer ekonomiskt och bättre för miljön än att elda ved. Undersökningar har visat att du kan spara in stora mängder pengar på att investera i en pelletskamin , redan efter 4-år. Koordinator, TräEnergiTeknik i Vimmerby AB.


Pelletskaminer är ofta lite . Mer information om Vinnova. En pelletskamin är i princip en vanlig braskamin, men som istället för att eldas med ved är utrustad för automatisk eldning med pellets. För att värmen ska kunna spridas till husets alla delar krävs en öppen planlösning. Byta direktel till braskamin eller pelletskamin. Braskaminen eldar du med ved , briketter eller loggs.


Hjälp mig att välja tillskottsvärme, främst kalla vinterdagar när vi tempsänker acken för att spara på vår lilla ackvolym). Ved - eller pelletskamin ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg