måndag 18 juli 2016

Renovera vedspis

Jun Jag tänkte i klassisk how-to-anda beskriva hur jag renoverade min första vedspis. Det blir dock lite som att läsa boken Vi rustade ett torp av Arne Lind som är skriven i snäll prosastil om hur författaren tillika 08:an skaffar sig ett torp att snickra på, lite sådär lagom . Oct Inför hösten är det läge att se över sin vedspis eller den vedspis du tänkt installera i ditt hus. Jag har tidigare skrivit den mer avancerade artikeln i ämnet som även behandlar demontering av vedspisen. Den här artikeln handlar mer om en lättare men välbehövlig uppfräschning av en vedspis i ett sådant .

Det är förhållandevis enkelt att renovera en vedspis om den inte har sprängts av för hög eldningstemperatur eller med tiden rostat sönder genom att ha stått ansluten till en oeldad och regnfuktig skorstenspipa under många år. Gjutjärn rostar inte i första taget, men alla material har ju sina begränsningar . Re: hur renoverar man en vedspis ? Först skär du av dom genomgående bulten och tar isär allt och blästrar rent, var noga i alla spår så du lätt får ihop den igen. Sedan byter du alla trasiga delar om du kan få tag på det och svetsar mindre sprickor. Josef davidsson har lite delar som raster, brännjärn, . Sprickor i gammal vedspis posts Aug Renovera vedspis ? Jul Lackering av vedspis ?

Om man vill ha en vedspis , vad gör man? Först är de väldigt dyra och få har råd med dessa järnugnar, det är främst välbeställda som har . Om köket är husets hjärta är vedkaminen torpets kroppspulsåder. Nov På vinden ligger en gammal liten köksspis som jag undrar om jag vågar mura in och börja använda.


Gissar att det är husets gamla som är kasserad. Vad måste jag tänka på för att våga börja använda den? Såhär ser den ut den gamla trotjänaren. Ett tungt paket beställdes och hämtades. Bild Börjar med det vänstra brännjärnet i eldstaden, borttaget.


Bild Gissa vilket som är gammalt och vilket som är nytt. Vi renoverar din vedspis Vad gör vi, hur går det till, vad kostar det? Apr Det finns en gräns där det blir billigare att köpa en fungerande än att renovera. Det finns många saker på en järnspis att kontrollera innan du gör någon ytbehandling på den.


Kontrollera att hällen inte har slagit sig, att den är plan och inte har sprickor eller djupa porigheter. Nu ser vedspisen som vi har i köket ut så här. Jan Renovering av vedspis.

Så såg den inte ut när när vi köpte huset och stod då på övervåningen. Fritte från Nacka byggnadsvård visar hur en vedspis fungerar och sätter samman en. Har du en gammal antik vedspis eller vill köpa en ny. Kontakta oss redan idag, så hjälper vi hitta en som passar just ditt hem.


En totalrenovering av vedspis tar ca. Det kan däremot ta längre tid om jag måste söka efter delar. Arbetet urförs till ett fast pris, så inga överraskningar! Hjälp med Kaminrenovering.


Vi jobbar alltid med fasta priser och kostnadsfria hembesök. Vi utför renovering i hela Stockholm. No information is available for this page. Ny vedeldad köksspis eller renovera en gammal?


Här får du bra tips om vedspisar i kök när du ska köpa och välja en ny eller renovera en äldre vedspis. Nu är äntligen vedspisen renoverad och det gick ganska rätt fram må jag säga. Dock tänker jag inte skriva så mycket om proceduren därför Liljerum XVIV har redan gjort det. Däremot vad som gjordes annorlunda.


Tyckte det verkade galet att borsta alla delar förhand när det fanns en roterande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg