måndag 11 juli 2016

Värmeåtervinning köksfläkt

Med energikrisen på 70-talet kom nya byggregler som krävde att nya hus skulle vara täta och energisnåla. Med tätare hus försvinner den naturliga ventilationen, luftombyte måste därför ordnas på mekaniskt vis via fläktar. De flesta material t ex mattor, färger, spånskivor mm . Precis som du, så måste också din bostad andas och ventileras för att fungera.


Framförallt för att du ska må bra i bostaden, men bra ventilation är också en effektiv basförsäkring mot fukt- och mögelrelaterade problem i ditt hus. God hälsa är självklart ovärderlig, och just därför bör bra ventilation vara en av grundstenarna i .

Vi har valt att köpa en egen köksfläkt till det nya huset. Jag har förstått att det inte fungerar med vilken fläkt som. Det är ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. I vår guide får du all information du behöver för att kunna välja rätt köksfläkt.


Det kan vara stor skillnad mellan att bo i villa och lägenhet och därför ska du välja en fläkt som är anpassad efter hur du bor. Då systemet kopplas till värmeåtervinning kallas det FTX-system (X för återvinning av den varma inneluften). Flexit Select - Beräkningsprogram.


Balanserad ventilation med värmeåtervinning i separata rum.

Bilde av Badrumsfläkt och . Köksfläkt som effektivt avlägsnar matos och matlukt. Hos EXHAUSTO hittar du energieffektiva FTX ventilationsaggregat med olika typer av värmeväxlare för värmeåtervinning , fläktar och smarta automatiklösningar för såväl bostadsventilation, kontor och skolor. Läs mer om EXHAUSTO FTX ventilationsaggregat för värmeåtervinning samt takfläkt och boxfläkt för ett bättre inneklimat i bostäder, institutioner, skolor samt i kontorslokaler.


Fläkt Woods FTX ventilationsaggregat med värmeåtervinning och valet av tillverkare är viktigt för våra kunder. Med våra tillverkare i Norden är vi trygga. FVP är en typ av forcerad frånluftsventilation, vilket innebär att man drar ventilationskanaler från våtutrymmen, kök (ej köksfläkt ) och garderober till ett gemensamt ventilationsaggregat som med hjälp av en fläkt skapar ett undertryck i dessa områden. Luft kommer då att flöda från övriga utrymmen där frisk luft skall tillföras . Nov Överväg värmeåtervinning vid byte av ventilationsfläkt.


Fråga: Jag har idag en takfläkt av märket Husqvarna Reginair. Frågan är vad jag kan byta till eftersom min nuvarande fläkt håller på att ge upp. Mekanisk frånluft med tilluft i fönster. MiniMASTER är försett med effektiva filter och kan förses med elbatteri som eftervärmare eller både efter- och förvärmare. Sommartid motionskörs rotormotorn i MiniMASTER automatiskt var 48:e timme.


Fördelar: Effektiv värmeåtervinning , upp till. Värmeåtervinning även om uppvärmningssystemet är avstängt. Luftutbytet blir bättre än med självdrag eller frånluftsventilation. Bara ett tilluftsfilter som bytes ut, istället för ett vid varje fönster .

Ventilationen fungerar även om man öppnar ett fönster. Mar En modern köksfläkt är normalt ingen stor energislukare men det kan vara värt att kolla hur stort luftflöde som anges. VMF slang med drag- avbrott.


AKU-Comp flexibel ljuddämpare. REC Temovex ventilationsaggregat. Då har det ett antal år på nacken, och det kanske börjar bli dags att titta på att byta ut det mot ett modernt och mer effektivt system. Har du ett gammalt Rexonet system hemma?


Radea kan hjälpa dig med projektering, installation och driftsättning. Ett utbyte av en Rexonet fläkt ger förutom bättre luftflöden också en . Under icke arbetsti d kan således l uftfl ödet reducerastill genomatt inga lokaler förutom laboratorielokal - ernas dragskåp behöver ventileras. Godkänd fläkt är en FT- fläkt för fläktsystem som styr både till- och frånluften.


I våra system skall en så kallad alliance- fläkt användas. Alliance- fläkt är en köks- fläkt som jobbar i alliance .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg