torsdag 21 juli 2016

Bygga köksfläkt

Ja tanken har slagit mig, har en gammal fläkt, men är inte främmande för tanken att köpa nya komponenter, svetsa ihop en kåpa och låta pulverlacka. Bygga egen takmonterad köksfläkt , söker delar. Det hela började med att vi tog kontakt med Fjäråskupan som verkar vara de som gör riktigt, riktigt bra fläktar.


Vi fick suverän hjälp och kom fram till att det vi skulle göra var att ta filtret från en köksfläkt , bygga en kupa ungefär 20 . Ska bygga in en köksfläkt (fläktkåpa) med supertunn profil (alltså tunn som fan framifrån eller från sidan) åt en polare som ska beställa själva kåpan specialbygg men det är lite spec omständigheter så tänkte fråga om nån har bättre koll på delar.

Får inte gå ut med en riktig kanal, men jag kan gå rakt . Var ska ventilen placeras? Jag ska bygga upp ett nytt kök i ett rum där det inte har varit kök och har svårt att hitta plats för en ventil från köksfläkten. DESIGNA DIN EGEN KÖKSFLÄKT ? Hos Thermex kan du få det som du vill ha det.


Som standard jobbar vi hos Thermex med 2kulörer, men du kan också få köksfläkten i en egen kulör. Allt vi behöver är ett färgprov.

Det kan vara kulören på köksluckorna, på väggarna i köket eller vad du nu känner för. Till alla våra fläktar – frihängande, väggmonterade och skåpmonterade ingår självklart allt du behöver, men om du redan har en spisfläkt som du gillar men behöver en ny fläktmotor eller en takfläkt så säljer vi även det. För att slippa matos i köket ska du montera en köksfläkt , FixarTV hjälper med grundstegen men sen beror. Den här guiden har som mål att göra det enklare för dig att välja en köksfläkt som fungerar till ditt kök, samt som har de egenskaperna du söker.


Vilken köksfläkt ska jag välja? Köksfläktar och dess olika utföranden. Idag så tillverkas kökskåpor med olika system och ofta utan inbyggd fläktmotor, därav så kallas de för spiskåpa eller kökskåpa. Nedan har vi beskrivit de olika köksfläktar och köksfläktsystem som finns att välja bland. En effektiv köksfläkt är ett måste för ett välfungerande kök!


Utan en köksfläkt över spisen hade matos, fett och steklukt spridits i hela hemmet. Bortsett från spisfläktens funktion är en modern spisfläkt också en snygg detalj i köket. En ny generation med fläktkåpor är född! Vi har i föreningen installerat köksfläktar av märket Torfors.


Mellan fläkten och ventilationsröret finns det ett automatspjäll av modell Torfors Sirrus KFS 125. Detta finns där för att du som boende inte skall besväras av oljud från takfläkten när du inte använder din fläkt eller matos från dina grannar. För dig som älskar stora ytor och en minimalistisk inredning kan vi varmt rekommendera en takintegrerad köksfläkt.

Denna sorts köksfläktar monteras fast i innertaket och syns knappt. De tar heller ingen plats i eftersom de saknar rör och kåpa. Här kan du välja bland olika modeller av takintegrerade köksfläktar från välkända . Hej Undrar om någon har erfarenhet av att ha monterat en köksfläkt över spisen ? Desvärre saknar den ju köksfläkt , särskillt när.


Franke F 6är en köksfläkt som kan byggas in och som kombinerar låg ljudvolym med hög effektivitet - osuppfångningen ligger på 9. Den har tre vanliga lägen, plus ett tidsstyrt intensivläge som klarar 6kbm per timme och ett tyst efterventilationsläge på endast dB(A). Fläkten finns i rostfritt eller . Hög motoreffekt betyder inte alltid att fläkten tar bort mer matos. Sådana tillverkas inte längre.


Jo jag vet att det finns special- lösningar där man monterar in en köksfläkt i kåpan, men det är nu inte gjort och jag vill dessutom ha så liten inverkan som möjligt för väggen är så snygg! Dessutom använde jag den tidigare fläkten rätt lite, jag har ensamhushåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg