fredag 8 juli 2016

Radon ftx

Det finns en mängd olika FTX -fabrikat att välja på. Det kan vara svårt att hitta rätt, helt enkelt. Jobbar man fortfarande med samma luftflöden eller ökar man på flödena rejält när man vill ventilera ut radon ? Konvertering F till FTX klar.


Tankar, radon , erfarenheter.

Fundersam på gjord injustering. Jan Installation av FTX pga av radon. Vi är experter på energieffektiv radonsanering. Begär kostnadsfri offert direkt på vår hemsida.


Experter på FTX ventilation och radonsanering. Vi projekterar och installerar energieffektiv FTX ventilation samt radonsanering till privatpersoner, företag och föreningar. Aug Svenska FTX Gruppen AB är ett konsult- och installationsföretag som idag arbetar med alla typer av ventilationsuppdrag samt radonsanering.

Aug FTX -ventilation sänker radonhalten i huset. Radon är en ädelgas som ger upphov till joniserande strålning. Radon finns i marken i stora delar av Sverige och kan tränga in i byggnader genom otätheter i grunden eller källaren. I dag kan man utföra radonsanering med bland annat FTX -ventilation. Mekanisk från- och tilluftsventilation, FT, FTX Om radonet kommer från blåbetong kan det vara lämpligt installera ett FT-system.


För att hålla nere uppvärmningskostnader kompletteras detta ofta med en värmeväxlare, ett FTX - system. Jan Har ett sutteränghus -6 med tillhörande blåbetong. Håller på att mäta radonhalten för tillfället men räknar kallt med att behöva åtgärda ventilationen. Till saken hör att det under nästa år troligtvis dras fjärrvärme i kvarteret. Har idag direktel så det lutar åt helkonventering då det numera även finns bidrag till . Vanliga problem med äldre ventilationssystem.


Hur mycket kan jag spara. Vad är då ett FTX system? För att spara energi så bör det även ingå en värmeväxlare ( FTX ). För att nå en mycket stor reducering av radon från marken i fastigheten .

Radon Vac 2M passar utmärkt för installation i villor och hyresfastigheter för evakuering av markradon. Feb Hej, är ny här och hoppas på lite input från er som kan. Vi bor i ett enplans timmerhus med källare byggt -7 ca 1minneyta, från början med vattenburen oljeeldning, nu med bergvärme. Huset verkar vara tätt, vi har iallafall problem med fukt som inte försvinner, det blir mycket varmt i rummen man . Systemet måste balanseras så att undertrycket inte blir för stort. Men tillsammans med radonsug får du den bästa effekten.


Det handlar ofta om en kombination av radon från marken och från blåbetong. Sep För att FTX -ventilationen ska fungera optimalt måste huset vara tätt. Energibesparingen är beräknad jämfört med hus som har frånluftsventilation. FTX -system är dock sällan den bästa åtgärden vid markradonproblem.


TERU isolerad ftx ventilation Med hjälp av vårt torpargrundsaggregat TERU, med värme- och kylåtervinning, blir det möjligt att öka ventilationen och erhålla rätt temperatur och fuktighet i torpargrunden både under. Ett sådant ger den bästa effekten jämfört med andra metoder av radonsanering när det gäller radioaktivt byggmaterial eftersom luftomsättningen kan ökas utan problem med värmeförluster med mera. Det mest kompletta ventilationssystemet kallas balanserad ventilation, ett FTX - system.


Det är ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg