fredag 9 december 2016

Uppvärmning sommarstuga

Funderar du på att köpa fritidshus? Vet du vad du ska titta efter, för att genomföra ett lyckat köp? Här går vi igenom det viktigaste som rör ämnet uppvärmning , – det du bör undersöka inför köpet och fundera över på längre sikt. Se till att du är väl förberedd! Detta för att säkra huset från fukt- och frysskador.


Om det inte redan är gjort, så kan det bli dags att se över fritidshusets uppvärmning.

De flesta fritidshus värms upp med direktverkande el. Utgifterna för el och uppvärmning däremot, dessa kan många minska. Här kommer några konkreta tips. Hur sparar du på elen i din sommarstuga ? Hej, Vi har funderingar på att bygga ett nytt fritidshus och vi hade från början tänkt oss någon lösning som kombinerar med solpaneler för att.


Lösning beror på din typ av uppvärmning. Vilken typ av uppvärmning du har ger dig olika förutsättningar. Det absolut vanligaste sättet är direktverkande el vilket har en låg investeringskostnad och är nästan underhållsfritt.


Men antalet luftvärmepumpar växer dock i stor grad även i fritidshuset.

Energianvändningen i ett fritidshus beror till stor del på hur mycket huset värms när det inte används. Underhållsvärme minskar risken för fuktproblem och att vattensystem fryser. I hus med isolering och fuktspärr kan det vara nödvändigt med underhållsvärme.


I oisolerade fritidshus som endast används . Det är heller inga problem att ordna värme och ventilation i en stuga utanför elnätet. En vedkamin eller gasolkamin kan bidra till snabb uppvärmning. Men du kan även utnyttja solens gratisenergi. En populär lösning är luftsolfångare, som består av en värmeabsorberande panel med lufthål på baksidan.


Ett mindre fritidshus klarar ofta sin uppvärmning med en luft-luftvärmepump och någon typ av kompletterande värmekälla så som en kamin eller kakelugn. Anledningen till att välja en luft-vattenvärmepump kan vara att man antingen förbrukar stora mängder varmvatten eller att man redan har ett vattenburet . Annars kan den rosenröda drömmen om en egen stuga lätt gå i kras. Prisskillnaderna är stora mellan ett vinterbonat hus som kan utnyttjas året runt och en enkel sommarstuga. Och ju högre standard huset har,. Detta kan inte minst vara väldigt fördelaktigt under perioder då ditt fritidshus står oanvänt.


Genom att upprätthålla en lägsta nivå av uppvärmning säkerställer du . Hej är ny här på forumet och i full gång med att planera fritidshus som jag ska bygga till våren. Huset kommer att byggas vid en sjö . Om elektriska element står för underhållsvärmen kan man fjärrtända pelletkaminen för snabb uppvärmning. Kaminen är en investering som är svår att räkna hem enbart på den funktionen.

Men den kommer också att ge lägre driftskostnader än elelementen när man vistas i huset. Trivselfaktorn får räknas . Att installera en luftvärmepump i sitt fritidshus är mycket populärt då den kan avge värme vid kalla utomhustemperaturer och kyla vid varma. En luftvärmepump kan också bidra till ren och hälsosam inomhusluft. Värmepumpen kan med andra ord öka inomhuskomforten samtidigt som den sänker . Det kan vara behövligt med avfuktare i sommarstuga. Uppvärmning kan vara den bästa avfuktaren.


Ett äldre hus som inte bebos eller har otillräcklig uppvärmning tappar sin förmåga att andas. Fukt tillåts vandra in i byggnadsmaterial och fuktbuffring sker. Att torka ut en riktigt fuktig sommarstuga tar tid och är enormt energikrävande. Det räcker inte att komma in och värma upp över en helg eller vecka.


Har du ett sommarhus eller fritidshus som skulle behöva ett mer energisnålt alternativ för uppvärmning. Många har element och här finns både mycket pengar och energi att spara. Utöver det så skyddar värme huset från frysskador . Tänk dock på att elförbrukningen för kylning är hög.


Ofta är dock energibehovet för uppvärmning så lågt att en sådan installation är tveksam på grund av de höga. Vi har blivit erbjuden att köpa en sommarstuga , men vi känner oss osäkra då vi ej vet vad det rör sig om för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg