måndag 12 december 2016

Loarp pellets

VÄRME FRÅN SKÅNES EGEN PELLETSFABRIK. Här producerar vi värmepellets och stallströ av prima kvalitet till företag och privatkunder i Skåne och Danmark. Vår grundidé är enkel, en lokal skånsk produktion med kortare . Loarp Pellets och Loarp Boxpellets kan du köpa i vår nya webbutik och hos våra återförsäljare runt om i Skåne.


Efter en varm sommar och en härlig höst är det lätt att glömma hur en kall vinter känns, speciellt i plånboken.

Nu kan du köpa skånsk träpellets pressad. Räddningstjänsten i Landskrona, Svalöv, Bjuv och Helsingborg skickades till platsen. Räddningsinsatsen pågår men det finns ingen risk för spridning längre.


Den omfattande branden i januari medförde ett totalt produktionsstopp. Vårt fokus var från första stund var att komma igång med produktionen så snabbt som möjligt, säger Petter Krantz, vd på Loarp Energi. Vi är därför extra glada, mycket lättade och mäkta stolta över att kunna informera om vår nystart efter . Viktigast, ingen person har kommit till skada och mirakulöst kunde byggnaderna omkring den brandhärjade produktionshallen för pellets räddas .

Lokaltidningen gjorde ett besök. Här går materialet under jor säger Petter Krantz, en av fyra ägare till Loarp energi. Han står på gårdsplanen på gården där han växte upp. I marken under hans fötter går en underjordisk . Det var i samband med en upphandling för Sveriges kommuner och landsting som han började intressera sig för pellets. Det blev köp och en ny verksamhet drogs igång.


Då startades företaget Loarp Energi. Produktionen av pellets har nu varit igång ett år . Hon svarar för marknadsföring och försäljning hos Loarp Energi AB, men kan ännu inte säga vad som händer härnäst. Det var produktionshallen med alla maskiner som brann och det ser ut som en smärre krigszon, säger hon. Läs mer: Pelletsfabrik i Svalöv kunde inte räddas.


Man vet inte orsaken till . Loarp Pellets produceras med höga kvalitetskrav enligt Svensk standard och de nyare europeiska kvalitetskraven för träpellets. Swedish wood pellet producer Loarp Energi AB has resumed production at its facility in Tågarp, southern Sweden. Välkommen till Loarp , vår skånska släktgård och familjeföretag med rötter i växtodling och den gröna näringen.

Status, offentliga värden, adress mm för Loarp Energi AB. Allt fler byter också olja mot pellets, och det kan ha att göra med utvecklingen av nya stora enheter, säger Wiveka Krantz på Loarp Pellets. Loarp Pellets , som har sin verksamhet strax söder om Helsingborg, och är en stor leverantör, drabbades tidigare i år av en bran som gjorde att man inte kunde sälja . Vi inriktar oss på att begränsa spridningen, säger Emma Nordvall, beslutsfattare i beredskap för räddningstjänsten Nordvästra Skåne. Den hade då brunnit under . Trots katastrofen ska verksamheten byggas upp igen. Man behöver aldrig köra längre än åtta mil för att hämta materialet.


Att ha en miljövänlig produktion är en viktigt för företaget, och till att man satsar på träpellets, menar Petter Krantz. Jag vill inte hålla på med saker som jag inte . Loarps gård i Svalöv brinna ner helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg