torsdag 22 december 2016

Säkerhetsventil värmesystem

Ett värmesystem måste ha ett expansionskärl samt alla höjdpunkter ha ventil för att lufta ur systemet fram till förbrukningsenheten. Ett slutet värmesystem är utrustat med en säkerhetsventil , som reglerar övertryck i värmesystemet som oftast är på bar. I ett öppet system är expantionskärlet högt placerat och öppet mot . Vad gör en säkerhetsventil ? Vid första anblicken kan säkerhetsventilen verka enkel.


Den öppnar vid övertryck och skyddar resten av systemet.

Riktigt så enkel är dock inte säkerhetsventilen och det finns många olika varianter och parametrar att förhålla sig till. I det här inlägget går vi, på en grundläggande nivå, igenom . Rinkaby Rör säljer VVS, – kvalité, eget lager, fraktfritt och 1dagars returrätt. Besök oss via vår webbshop, i våra butiker i Rinkaby och Jönköping. Ut- loppsledningen från säkerhetsventilen skall ledas till golvbrunn. MMA Sicura säkerhetsventil används normalt i slutna värmesystem med slutna expansionskärl.


Dess funktion är att släppa ur vatten om trycket når sitt inställda värde. Finns i en mängd olika utföranden.

Säkerhetsventiler kan även monteras tillsammans med varmvattentankar, solvärmesystem och kylsystem. Expansionskärl tappar tryck. Om ditt expansionskärl tappar tryck resulterar detta i att drifttrycket i ditt värmesystem sjunker.


I den här artikeln går vi igenom lite kort om vad expansionskärlet har för funktion och hur det ska dimensioneras. Hur kan det komma ny luft i trycksatt värmesyst. För användning i slutna värmesystem. Altech säkerhetsventil för värmesystem. ESBE säkerhetsventiler VSB2används för att säkra slutna värmesystem mot övertryck.


Vid valet av säkerhets ventil måste den effekt som anges på säkerhetsventilen vara större än kärlets nominella effekt. Om det värmande mediets temperatur är lägre än den. Funderar på att byta säkerhetsventilen då den verkar öppna på - bar.


Kan man byta till en på eller bar? Eller klarar inte elementen det? Vid stora skillnader mellan säkerhetsventilens öppningstryck och förtrycket i kärlet bör kärlets.


Vid kärl som har en volym mellan till 2liter är. För att dimensionera ett slutet expansionskärl till ett värmesystem måste . Påfyllningsventil för husets värmesystem. När Du vill öka trycket i husets värmesystem ska Du försiktigt öppna påfyllningsventilen tills trycket på manometern ligger mellan ovan normala gränser för säkerhetsventilen.

Om trycket fortsätter att sjunka kan det bero på en läcka någonstans i husets värmesystem. Om trycket blir för högt i systemet löser säkerhets- ventilen automatiskt ut och släpper ut lite vatten. Det finns en säkerhetsventil för tapp- varmvatten . Tappa ur ett värmesystem - Duration: 5:41.


Kontrolleras med jämna mellanrum. Genom att vrida ratten moturs till första knäppet så kommer det att strömma ut vatten genom spillröret, vrid sedan moturs ytterligare ett knäpp och ventilen ska stänga, kontrollera nu att säkerhetsventilen är helt stängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg