onsdag 28 december 2016

Åtgärda fukt i husvagn

Hej Detta blir mitt första inlägg här, men har varit aktiv läsare ett bra tag redan :) Jag har fått en mindre fuktskada i min Kabe Safir GDL 92a. Enligt protokollet är det som ett . Totalrenovera som nybörjare - hur komplicerat? Hur allvarligt är det med fukt i husvagn?


En viss fuktnivå i luften är helt naturlig, men när fukt ansamlas i större mängder och på fel ställen kan allvarliga problem uppstå.

Om problemen lämnas vind för våg kan de i slutändan bli mycket kostsamma att åtgärda. Ofta måste hela husvagnen saneras grundligt och isoleringsmaterial bytas ut. Då köparen, trots uppmaning från din sida, underlåtit att undersöka husvagnen får han endast åberopa sådana fel som han inte bort märka enligt §. Eftersom inte ens en fuktfirma upptäckt detta får fukten dock anses utgöra ett dolt fel, just fukt i husvagn har också av domstolen ansetts utgöra dolt fel. Det andra tar längre tid men det behövs inte sågas nå, då lägger du reglarna i blöt och sedan böjer dom efter måttet, och torktiden kan ta ett par veckor. Där efter kan reglarna behandlas med Balsamterpentin och kokt linolja så dom skyddas mot fukt.


Bakänden dröp av fukt upptäckte vi någon månad efter att vi köpt den. Vi plockade ner allt invändigt baktill i vagnen (inklusive fönster).

Uttill satte vi ny silikon. Det räcker med en liten skarv, en skruv som inte är tillräckligt åtdragen eller ett fönster med glipa för att fukten ska ta sig in och orsaka skada. Ju snabbare man upptäcker dem, desto lättare är de att åtgärda – därför är det bra att regelbundet gå runt och känna vid de platser där det finns hål i karossen, . Det är först när väta ansamlas i större mängder och på olämpliga ställen, som du kan få stora problem. En husbil med fuktskador kan bli en kostsam affär – för denna typ av skador är dyra att åtgärda. Det är inte ovanligt att hela husbilen måste strippas och saneras – innan det förstörda isoleringsmaterialet . Fråga: Hej I höstas köpte vi en gammal husbil (heku 5på en Fiat dukato, 87:a tror jag).


Jag lånade en sån här manick förra sommaren för att kolla en husvagn som grannen tänkte köpa. Man var dock tvungen att mäta inne i vagnen för aluminiumplåten störde mätaren. Den var inställd på fabrik till att larma om fukthalten var för hög för att byggas in . Både husvagnar och husbilar kan få allvarliga fuktproblem, med mögel som resultat. En husvagn eller husbil utsätts för fukt från många. Det finns många ställen där den kan ta sig in som fönster, skarvar eller skruvar.


Och har den väl slagit till kan det kännas i plånboken. Därför är det viktigt att fukten upptäcks och åtgärdas i tid. Granska alltid allmänna skicket på en begagnad husvagn i dagsljus.


Då är det lättare att hitta utvändiga skador.

Kolla efter bucklor, se till att karossen är rak och fin, kontrollera skicket på däcken, granska lister runt alla luckor och detaljer som är sammanfogade eller monterade. Anmälan gör gällande att husvagnen ska ha präglats av många småfel som säljaren vägrat att åtgärda. Fukt är husvagnsägarens . Kanske är det dags för en husvagns- eller husbils- semester. Men finns det några fällor inför köpet?


NÄR DET GÄLLER ATT kolla fukten finns det en rad olika . Någon som har att tänka på -tips vid köp av en begagnad husvagn. Vi frågade om fukttest när vi ringde på vår husvagn (hobby 84:a) o då var ingen test gjord men han trodde inte där var något. Den stora fasan som husvagnsägare är ju att man skulle råka få fuktskador i vagnen. Jag var medveten om min skada då jag köpte vagnen.


Den var prissatt därefter och en komplett fukttest gjordes också för att veta var fukt fanns. Jag tänkte delge mina erfarenheter och kanske inspirera någon annan att . Jag är fullt medveten om att det finns mer eller mindre fukt i alla äldre vagnar,men min fråga är om det finns någon som har koll på vilka märken som man. Oavsett märke bör man täta om en husvagn typ var tionde år eftersom klimatet sliter . Nu kan du fukttesta din husvagn eller husbil hos Bilprovningen. För husbilar och husvagnar är fuktskador något som kan bli kostsamt att åtgärda.


Branschen rekommenderar att fuktkontroll utförs årligen för att tidigt upptäcka och åtgärda eventuella . Passa på att regelbundet göra fukttest av din husbil eller husvagn för att slippa otrevliga överraskningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg