onsdag 21 februari 2018

Badtunna ved

En badtunna värms nästan alltid upp med hjälp av ved. De badtunnor som värms med el eller gas brukar kallas för spaba med vissa undantag. Gas är överhuvudtaget inte speciellt vanligt i Sverige utan förekommer mest i USA och Kanada eftersom de har ett mer utbrett gasnät än vad vi har. Exklusiva, lättskötta badtunnor med effektiv kamin. Torr björkved är bäst att elda med i badtunnan men har man annan ved går den självklart att använda.


Tänk på att gran ger mycket gnistor, då kan det vara bra med ett gnistskydd.

Rostfritt stål är kraftigt och samtidigt följsamt idealiskt för badtunnor. Badtunna - Köp din badtunna från Badbaljan! Uppvärmning med ved , gas eller el? Ved och el kan kombineras liksom gasol och el.


Gasol är bekvämt och snabbt. El är också bekvämt men rekommenderas främst som underhållsvärme . Vi har ett flertal varianter i både värmebehandlad furu och plast som kan vara vedelda gasoluppvärmd eller med el. SpaDealers – företaget för dig som vill ha en badtunna för utomhusbruk.


Välj elektrisk uppvärmning eller snabb uppvärmning med vår monsterkamin, för den som vill ha bästa komfort kan vi även erbjuda kombinerade el och ved paket.

Vällkommen till Edstorp , Vetlanda! Har du tillgång till sjö eller havsvatten är det lättast att byta vatten mellan badningarna, vill du däremot ha vattnet kvar i tunnan en längre tid så har vi flera bra alternativ för smidigt underhåll av din badtunna. Fördelen med ett vedeldat bad är att du bara behöver lite ved och vatten för att få till en underbar bad upplevelse och . Vi har dom senaste åren testat olika värmare för att se vilken som är bäst!


W Spavärmare, vi har testat många! Vilken säkring behöver jag? W = 16amp 220V (drar 1 amp ). Hur får man en bra isolerad tunna? Min gamla badtunna har ett par dåliga brädor i botten.


Skulle det vara möjligt att typ bredspackla hela botten med nån sorts massa! Funderar du på att skaffa en badtunna ? Vi tog kontakt med tre tillverkare som alla satsat på olika slags material och bad om deras bästa råd till den som tänkt köpa badtunna. Med mm cellplast stannar värmen i tunnan i dagar och du minskar uppvärmningstid och ved. Vedpool i hygieniskt rostfritt stål med eller utan trappa! Passar perfekt i ett ytterhörn på terrassen, minimalt med plats, maximalt med utrymme!


Kaminen längst ut i ytterhörn, med en liten avställningsyta för ved bako. För att hämta dryck, fylla på ved , vila nacken, för att rulla sig i snö eller hoppa i en sval sjö. Våra bad har därför en rund kant som gör det bekvämt att kliva i och ur badet.

Kanten är också skön att vila nacken mot eller lägga armarna på. I ryggen är karet följsamt konkav. En form som övergår i en skålformad sits med ett bra . Det kan vara viktigt att veta om du står i valet mellan vedeldat badkar, badtunna eller utomhusspa. Eftersom den har snabb uppvärmning och kräver mindre vatten än en badtunna behöver du inte planera långt i förväg innan du ska bada.


Hur lång tid tar det att värma upp och hur mycket ved behövs? En vedeldad badtunna i trädgården eller på landet ger en bild av lyx och avkoppling. Men ska trätunnan hålla länge får du.


Då gäller det att ha flera lass med ved klart. Eller vara beredd på höga. Patronkammare och elpatron . Alla badtunnor från alla leverantörer hittar du på LantbruksNet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg